Frågor

Nar kan det vara lage att slappa forbi en bakomvarande boll?

När kan det vara läge att släppa förbi en bakomvarande boll?

Slå först en provisorisk boll så du slipper att gå tillbaka om du inte hittar den. Sedan när du börjar leta efter första bollen har du i och för sig 5 minuter på dig att hitta den men redan efter max 1 minut ska du vinka fram och släppa igenom bakomvarande boll.

Hur många regler finns det i golf?

Från och med 1 januari 2019 gäller nya regler för golfspel. I den största moderniseringen sedan 1952 har 34 regler blivit 24, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och har fokus på speltempo. (För informations- och utbildningsmaterial om regler för golfklubbar och distrikt, klicka här.)

Var finns Golfregler?

Regelboken finns som gratis mobilapp till Android och iPhone. Ladda ner Rules of Golf 2019 så har du alltid reglerna nära tillhands. Dessutom kan du testa dina regelkunskaper i ett quiz som du hittar i appen.

Får man plocka bollar på golfbanan?

Dessa bollar är absolut golfklubbens egendom och ett tagande av dessa är inte tillåtet. Som medlem i klubben, när du betalar avgift, kan du ha tillåtelse att plocka upp en boll som du hittar när du spelat bort din egen, en form för kompensation.

På längre hål går det ofta bra att bara ställa sig vid sidan och låter de andra slå ut. Sedan kan bägge bollarna t ex slå sina slag fram mot green där de som släpps igenom sedan puttar ut först. Alternativt väntar de som släpper förbi bara med sina andra slag och låter snabbare bollen håla ut direkt.

Vad händer om man spelar golf utan medlemskap?

Spelare som ertappas utan giltig spelrätt eller utan att ha betalt greenfee (”tjuvspel”) bestraffas med dubbel greenfee. Om spelaren inte är medlem i klubben ska händelsen även rapporteras till spelarens hemmaklubb. Ovanstående bestämmelse gäller både tävlings- och sällskapsspel.

Vad kostar medlemskap i golfklubb?

Låt säga att du precis tagit grönt kort eller återupptagit golfen efter en tids uppehåll och inte vet hur mycket du kommer spela, eller vilken bana som passar dig bäst. Då kan det kännas dyrt att bli fullvärdigt medlem i din lokala golfklubb där medlemsavgiften ofta ligger mellan 3-5000kr per säsong.

Share this post