Rekommendationer

Nar ar sista dagen for anmalan till hogskolan?

När är sista dagen för anmälan till högskolan?

Den 15:e april är det sista dagen att söka en universitets- eller högskoleutbildning till hösten. Här är allt du behöver veta för att göra din ansökan i sista minut. Se alla universitets- och högskoleutbildningar här. 15/4 klockan 24.00 stänger anmälan för universitet och högskola inför höstens utbildningar i Sverige.

När är sista ansökningsdag till högskolan 2021?

Alla papper ska vara inne senast 1 april. Läs mer under Anmälnings- och studieavgifter. Om du är svensk medborgare och folkbokförd i Sverige behöver du varken betala anmälningsavgift eller ladda upp några papper som styrker ditt medborgarskap.

När kan man söka yrkesutbildningar?

Då startdatum för YH-utbildningar varierar i tid på året, är också sista ansökningsdag olika beroende på vilken utbildning som du har tänkt söka till. Men vanligast är ändå att utbildningarna har sin start i augusti/ september, med sista ansökningsdag i april/maj.

När öppnar anmälan till högskolan hösten 2022?

Anmälan till höstterminen 2022 (andra antagningsomgången)

15 mars Webbanmälan öppnar på antagning.se och universityadmissions.se
3 maj Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse*
21 juni Sista kompletteringsdag av betyg från utbildning på gymnasienivå som avslutas efter sista anmälningsdag

När ska man söka till yrkeshögskola?

Sista ansökningsdatum för utbildningar på yrkeshögskola varierar mellan olika utbildningar, men för många ligger sista ansökningsdagen någon gång i april-maj då många utbildningar drar igång i augusti-september. Kolla med den skola du vill ansöka till för att ta reda på exakta datum.

När börjar YH-utbildningar?

Det finns ingen gemensam antagning eller sista ansökningsdatum för YH-utbildningar. Utbildningarna startar året om, vilket innebär att det kan finnas restplatser när som helst under året.

Share this post