Trendig

Hur skriver man pa anstallningsavtal?

Hur skriver man på anställningsavtal?

Det här ska anställningsavtalet innehålla

  1. Arbetsgivarens och den anställdas namn och adress.
  2. Tillträdesdag.
  3. Var den anställda ska utföra arbetet.
  4. Arbetsuppgifter, yrkesbenämning eller tjänstetitel.
  5. Vilken anställningsform det gäller – tillsvidare, för en begränsad tid eller provanställning.

Hur får man ett anställningsbevis?

Att veta vad som gäller Anställningsbeviset reglerar arbetsvillkoren mellan dig och arbetsgivaren och är ett bevis på att du har en anställning. Du har laglig rätt att få ett anställningsbevis senast en månad efter att du börjat jobba, men be om ett redan innan du börjar arbeta så att du vet vilka villkor som gäller.

Vad är ett skriftligt anställningsavtal?

Rent juridiskt finns det faktiskt inget krav på att ett anställningsavtal ska vara skriftligt. Men enligt LAS-reglerna (lagen om anställningsskydd, lag 1982:80, 6c § ) är du som arbetsgivare skyldig att ge skriftlig information till den anställde om alla anställningsvillkor , senast en månad efter att anställningen påbörjats.

Vad ska ett anställningsavtal innehålla?

Avtalet säger vem du ska anställa, att du är arbetsgivaren, och under vilka förhållanden anställningen ska gälla. För att följa LAS-reglerna bör ett anställningsavtal vara skriftligt. Vad ska ett anställningsavtal innehålla? Arbetsgivarens och den anställdes namn & adress; Datum då anställningen påbörjas

Vad gäller ett anställningsavtal utan kollektivavtal?

När ett anställningsavtal ska tecknas utan ett kollektivavtal, blir det extra viktigt att i detalj reglera frågor som hör till anställningsförhållandet. Sådant som förbises i ett anställningsavtal utan kollektivavtal rör oftast förmåner, och även regleringar om framtida oförutsedda händelser (exempelvis graviditet och sjukdom).

Share this post