Ny

Hur kontaktar man Hellofresh?

Hur kontaktar man Hellofresh?

Du kan kontakta oss via e-post på [email protected] eller på telefon +46 858 097 065.

Hur får jag kontakt med Klarna?

Kontakt Klarnas Kundservice – Kundcenter Klarnas kundtjänst telefonnummer: 08-120-120-10. Lördag-söndag: 10: 00-17: 00.

Varför får jag pappersfaktura från Klarna?

När du gör ett fakturaköp (eller Betala senare som vi kallar det) med Klarna så skickas din faktura till den mailadress du angett vid köpet. Skulle den inte betalas i tid skickas en traditionell pappersfaktura med en påminnelseavgift på 59 kr.

Hur säga upp HelloFresh?

Hur avslutar jag min prenumeration hos HelloFresh i Sverige? Om du har valt att få din kasse levererad lördag-tisdag kan du avsluta din prenumeration senast onsdag kl 23.59 under en given kalendervecka för att inte ta emot några leveranser därefter.

När betalas HelloFresh?

Betalning. När du beställt din första matkasse debiteras du direkt och du får en orderbekräftelse skickad till din mejl. Betalning kan ske via kort (VISA, Mastercard, American Express), via Klarna eller PayPal. Alla efterföljande beställningar debiteras alltid dagen efter deadline klockan 06.30.

Varför funkar inte min Klarna?

Olika faktorer såsom missade eller försenade betalningar eller rapporterade finansiella problem kan leda till att du blockeras från att använda Klarna. Vi förstår att det kan vara frustrerande att nekas för ett köp efter att ha godkänts vid ett tidigare tillfälle.

Kan man stoppa en Klarna betalning?

Som betalningsleverantör kan vi inte avbryta ditt köp. Vi kommer att annullera din betalning i enlighet med vad du har betalat och återbetala eventuellt betalda belopp när butiken bekräftar avbeställningen. Du kan kontrollera statusen på din beställning när som helst under Köp i Klarna-appen.

Kan man ändra Klarna faktura till delbetalning?

Du kan även välja att delbetala enskilda köp i månadsfakturan genom att trycka på “Dela upp” i appen. Om du inte längre vill ha månadsfaktura så kan du enkelt ändra detta i appen under inställningar och “Köp och Betalningar”.

Share this post