Populära

Hur deklarera forsaljning av aktier?

Hur deklarera försäljning av aktier?

Du redovisar själv försäljningen i bilaga K4. Kapitalvinster vid försäljningar deklareras under inkomst av kapital. Inkomst av kapital beskattas generellt med 30 procent. Om försäljningarna ger en kapitalförlust får du göra avdrag med 70 procent av förlusten.

Hur deklarerar man aktier af konto?

Hur rapporterar jag mina värdepappersaffärer? Du fyller i alla dina försäljningar under året, både vinster och förluster, på en K4-blankett. Det är en bilaga till din deklaration och kan fyllas i både på nätet och som en fysisk blankett.

Du ska inte deklarera de vinster och förluster som du gör på ett investeringssparkonto, eftersom dina tillgångar på investeringssparkontot schablonbeskattas. Om du däremot överför värdepapper från en vanlig depå till ett investeringssparkonto ska du deklarera det som en kapitalvinst eller kapitalförlust.

Hur deklarera försäljning av fonder?

Har du sålt fondandelar ska vinst eller förlust redovisas i deklarationen året efter. Om du sålt fondandelar år 2021 ska det alltså vara redovisat i deklarationen 2022, vilken avser inkomstår 2021. Beloppen är oftast förifyllda i din deklaration.

Var lämnar man in deklarationen i Västerås?

I Västmanland finns en brevlåda i Västerås, på Sigurdsgatan 21, där det går att lämna deklarationen dygnet runt till och med den 2 maj. – Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper är det ungefär 80 procent som postar sin deklaration.

Hur bokför man vinst vid försäljning av fonder?

Redovisningsenheter som har som huvudverksamhet att investera i värdepapper klassificerar aktier som varulager. Inköp av aktier som är finansiella anläggningstillgångar bokförs normalt i kontogrupp 13 och resultatet vid försäljning av sådan aktier bokförs i kontogrupp 82.

Var ska jag skicka min deklaration?

Den som postar deklarationen ska använda adressen: Inläsningscentralen, Inkomstdeklaration 1, FE 8000, 107 75 Stockholm. Det går inte att posta till tillfälliga lådor.

Share this post