Allmänning

Vad ar ett flodesschema och varfor ar det bra?

Vad är ett flödesschema och varför är det bra?

Flödesschema är ett verktyg för att visuellt beskriva en process, det vill säga de aktiviteter som en verksamhet regelbundet genomför och hur aktiviteterna hänger ihop. Ett flödesschema ger överblick över processen och kan hjälpa er att identifiera kritiska moment.

Vad visar ett flödesschema?

Ett flödesschema är ett diagram som vanligtvis representerar en process, ett system eller en datoralgoritm och ofta används för att dokumentera, planera, förfina eller visualisera ett arbetsflöde i flera steg.

Hur man gör ett flödesschema?

Börja bygga flödesschemat Klicka på Infoga > former och skapa diagram med former i galleriet. Om du vill infoga en figur klickar du på den och dra hårkorset för att rita den. Använd gruppen Flödesschema former och gruppen linjer för kopplingar mellan former.

Varför gör man en processkartläggning?

Processkartorna ger en grund för mätning och analys av processerna som kan leda till förbättringar i form av t. ex. effektivare hanteringar, kortare ledtider, nöjdare kunder m.m. Målet med processkartläggning bör dock aldrig vara processdokumentation utan processer som fungerar och verkligen används i verkligheten.

Hur gör man flödesscheman i Powerpoint?

Klicka på SmartArt på fliken Infoga. I dialogrutan Välj en SmartArt-grafik väljer du kategorin Process till vänster. Klicka en gång på ett flödesschema i mittenfönstret för att se dess namn och beskrivning i den högra rutan i dialogrutan. Markera det flödesschema du vill använda och klicka sedan på OK.

Vad är en processkartläggning?

Vad är processkartläggning? Processkartläggning är ett praktiskt sätt att visualisera de arbetsflöden som finns för att tillfredsställa olika kundbehov i våra verksamheter. Rätt definierade och visualiserade kan processerna förmedla hur er verksamhet verkligen fungerar i sin helhet oberoende av funktionsgränser.

Hur gör man flödesscheman?

Vad menas med flödesschema?

Ett flödesschema hjälper dig att avbilda funktionen hos en process eller ett system med en kombination av former och ord. Det kan handla om allt från enkla, handritade bilder till omfattande datorgenererade scheman som bryter ned komplexa sammanhang till enkla och lättförståeliga delar.

Share this post