Ny

Vem skot Fadime?

Vem sköt Fadime?

Människorättsaktivist, samhällsdebattör mot hedersrelaterat våld. Svensk-kurdiska Fadime Şahindal gav under sitt liv röst och ansikte åt alla de flickor och kvinnor, män och pojkar som lever under hedersförtryck. Hon hedersmördades brutalt av sin far Rahmi Şahindal i Uppsala den 21 januari år 2002.

När mördades Fadime?

21 januari 2002Fadime Şahindal / Dödsdatum

Vad hände efter Fadimes död?

Lever med trygghetslarm Fadime var död för sina släktingar och kort efter rättegången där hennes pappa och bror döms, omkommer hennes svenska pojkvän tragiskt i en trafikolycka. Hon är på botten, men klarar ändå att resa sig och rycka upp sina nya rötter på nytt och en gång till.

Vart dog Fadime?

UppsalaFadime Şahindal / Dog iUppsala är en tätort i Uppland, centralort i Uppsala kommun och residensstad för Uppsala län. Den är Sveriges fjärde största tätort med 165 456 invånare i tätorten, medan hela kommunen har cirka 238 000 invånare.
Sedan 1164 är Uppsala kyrkligt centrum i Sverige i och med dess ärkebiskopssäte inom Svenska kyrkan. Wikipedia

Vad gör Fadimes mamma idag?

Fadimes mamma vittnade idag i säkterhetssalen i Stockholms tingsrätt. Aftonbladets webbreporter Simone Söderhjelm rapporterade direkt. – Fadimes mamma gav sin syn på saken idag. Hon berättade redigt och detaljerat om att en okänd man sköt Fadime, säger Simone Söderhjelm.

Vad hände med Pela?

1999: 19-åriga Pela Atroshi från Farsta mördades under ett besök i irakiska Kurdistan. Hennes pappa dömdes till villkorlig dom i Irak. Två fabröder dömdes i Svea hovrätt till livstids fängelse.

Vad hände med Fadimes föräldrar?

Hur den konflikten flera år senare kunde sluta med att deras pappa skjuter ihjäl sin egen dotter, har de själva svårt att förklara. Men de berättar hur motsättningarna växte. 1998 dömdes både Fadimes pappa och hennes bror för olaga hot. Brodern dömdes även för misshandel.

Var finns Fadimes mamma?

Den 21 januari kommer Fadime till Uppsala. Hon är på väg till Kenya för att göra sin avslutande praktik på socionomprogrammet. Hon ska vara borta i ett halvår och vill säga hejdå till sina systrar och sin mamma i Uppsala.

Vem dödade Pela?

1999: 19-åriga Pela Atroshi från Farsta mördades under ett besök i irakiska Kurdistan. Hennes pappa dömdes till villkorlig dom i Irak. Två fabröder dömdes i Svea hovrätt till livstids fängelse. 1997: En 20-årig kurdisk man dömdes för mordförsök på sin syster.

Share this post