Trendig

Ar Opus bra?

Är Opus bra?

Leker med andra människors pengar. Överdrivet petig besiktningsman. Slår ner på saker som egentligen inte behöver fixas men som kostar mig dyra pengar att åtgärda. Hade det varit en vadslagning hade man kunnat säga att jag drog det kortaste strået när jag valde att åka till Opus Bilprovning den dan.

Vad kollas vid besiktning av bil?

Vi kontrollerar reflexer, backspeglar och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten som till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Dessutom undersöker vi motorutrymmet och kontrollerar att det inte läcker bränsle. Det måste även finnas en varningstriangel i fordonet så ta gärna fram den innan besiktningen.

Hur är Dekra besiktning?

Kunniga – Vänliga – Tillmötesgående – Hjälpsamma.. Det förefaller som om det är i storstadsregionerna det ibland fallerat i kundkontakterna. Här i Sandviken har jag bara goda erfarenheter av Dekra. Har aldrig blivit illa bemött och besiktningarna har utförts utan minsta anmärkning.

Var är billigast att besiktiga bilen?

* Pris från 449 kr gäller på utvalda tider och stationer, se bokningskalendern här. Bokningsrabatten är 70 kr och erhålls om besiktningen är bokad minst 30 minuter före tiden för besiktning. Läs mer om kampanjer på utvalda tider och stationer här.

Måste man ha besiktningsprotokoll i bilen?

Transportstyrelsen skickar inte ut besiktningsprotokoll. Om du vill ha en kopia på ett protokoll, ska du vända dig till det företag som har genomfört besiktningen.

Varför stängde Dekra bilbesiktning?

Anledningen till att alla stationer stängs idag är att Swedac som är kontrollorgan för besiktningar, har beslutat att dra in Dekras tillstånd med omedelbar verkan. Detta skall baserats på anmärkningar efter den årliga tillsynen. Dekra kommer att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Varför måste Dekra stänga?

”Swedacs Beslut innebär att DEKRA Automotive AB inte längre är behörig att utföra Fordonsbesiktningar och bolaget har därför stängt sina besiktningsstationer”, skriver Dekra på sin hemsida.

Share this post