Frågor

Vilken skidort ligger narmast Stockholm?

Vilken skidort ligger närmast Stockholm?

Stockholm 30 närmaste skidorter och avstånd

Skidort Avstånd fågelvägen Köranvisningar och körtid
Sälen 333 km körtid ca 5 timmar 17 min
Isaberg 334 km körtid ca 4 timmar 14 min
Lindvallen 337 km körtid ca 5 timmar 20 min
Högfjället 340 km körtid ca 5 timmar 23 min

När kan man börja åka skidor med barn?

När kan barn börja åka skidor? Tre år är en bra ålder att ta på sig skidorna och lära känna snön och utrustningen. En del barn lär sig snabbt, andra behöver träna mer. Om barnet har åkt skridskor eller testat en annan sport som kräver balans och motorik brukar det underlätta inlärningen.

Hur små barn kan åka skidor?

Generellt sett kan barn börja med skidåkning vid tre års ålder då barnet har den koordination och muskelstyrka som ger förutsättningar till att bromsa och svänga. Men det viktigaste för att lära sig åka skidor är att barnet har viljan.

Vad är bäst Romme eller Kungsberget?

Kungsberget har fördel av att ligga en väldigt smidig bil- (eller buss – läs om bra resa med Swedbus här) resa ifrån Stockholm men Romme är ändå ett betydligt större, modernare system med snyggare och trevligare restauranger och värmestugor. Jag kan tycka att Romme vinner i alla dimensioner.

Vem äger Kungsberget?

Kungsberget samägdes under lång tid av Gävle och Sandvikens kommun för att sedan ägas helt av Sandvikens kommun. 2004 var det Branäsgruppen som förvärvade anläggningen.

Hur många nedfarter har Grönklitt?

Skidåkning för alla nivåer I Orsa Grönklitt har alla kul i backarna. Här finns välpistade nedfarter som bjuder på både kittling och mysfaktor, oavsett ålder och vana. I Orsa Grönklitt är det inte svårt att hitta din favoritbacke! Totalt finns det 22 nedfarter i samtliga svårighetsgrader, från grönt till svart.

Share this post