Rekommendationer

Hur ar det att bo i Cypern?

Hur är det att bo i Cypern?

Klimatet på Cypern är milt även på vintern med en temperatur på runt 15 grader som kallast. Cypern har i genomsnitt 300 soldagar per år och fantastiska sandstränder att njuta av under de varmaste månaderna. Prisläget på Cypern är ungefär som i Sverige men eftersom skatten är mycket lägre lever man ändå gott.

Varför flytta till Cypern?

Behöver du ytterligare övertalning är här våra 10 bästa orsaker till varför du bör överväga att flytta till Cypern: Fantastiskt väder och sol året runt. Möjligheter till en rolig, aktiv livsstil. En blandning av vackra stränder och frodiga skogsområden.

Hur mycket skatt betalar man i Cypern?

Skatter på Cypern Inkomstskatt: 0–30 procent för privatpersoner. 10 procent för företag. privatpersoner: 0 procent. företag: 0 procent.

Hur är det att jobba på Cypern?

Du kan även hitta arbete inom finans och försäkring. Lönerna är lägre på Cypern jämfört med svenska men det är även prisnivåerna. Man klarar sig därför ofta bra på lönen och du får sol och en mer avslappnad miljö. Medellönen ligger på ungefär 1200 euro i månaden.

Är det dyrt att bo på Cypern?

Är Cypern ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Cypern är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.26 gånger mindre för shopping i Cypern än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Cypern varierar från: 278 SEK (26 EUR) i Hostel till 826 SEK (79 EUR) i 3-stjärnigt hotell.

Var är bäst att bo på Cypern?

Fig Tree Bay – lugn och avkopplande badort. Fig Tree Bay är en lugn badort vid en lång kuststräcka med långgrunda, mjuka sandstränder och glittrande vatten.

  • Larnaca – passar dig som vill varva stadsliv med salta bad.
  • Pafos – småidyllisk och historisk semesterort.
  • Limassol – för dig som älskar shopping och sol.
  • Vad kostar det att leva på Cypern?

    En normal middag ca: 8€-14€. En finare middag ca: 14€-50€. En Gyros ca: 2€-5€. En vattenflaska ca: 0,5€-2€.

    Hur mycket kostar det att leva i Cypern?

    Om du vill tillbringa en vecka i Cypern kommer kostnaden för din vistelse att vara: 5,200 SEK (509 EUR) -en billig vistelse i 7 dagar i Cypern. 8,400 SEK (815 EUR) – en budgetresa i 7 dagar i Cypern. 11,000 SEK (1,100 EUR) för en veckas bekväm vistelse i Cypern.

    Vad kostar det att leva i Cypern?

    Vart bor man i Cypern?

    Cypern är Medelhavets tredje största ö och ligger söder om Turkiet. Här bor ca 1,1 miljon bofasta invånare, varav ca 300 000 i Nicosia som är öns huvudstad. I Larnaca bor ca 77 000 och i Ayia Napa bor ca 2 000 vintertid.

    Vad är bäst med Cypern?

    Ta dig från norr till söder och se vad det är som gör Cypern till en av Medelhavets bästa öar….Topp 10 saker att se på Cypern

    • Afrodites klippa.
    • Cape Greco.
    • Golden Beach, Karpashalvön.
    • Kyrenia (Girne)
    • Saint Hilarion Castle (Kástro Agíou Ilaríonos)
    • Larnaca.
    • Kyrkor i Troodosbergen.
    • Romerska ruiner i Kourion.

    Är det billigt i Ayia Napa?

    I Ayia Napa ligger priserna generellt något lägre jämfört med Sverige. Däremot är priserna på restauranger, barer och affärer betydligt lägre än i Sverige. Har du dessutom valt till Nordic Invasions VIP-band kommer du undan betydligt billigare. Valutan som används på Cypern/Ayia Napa är euro.

    Share this post