Populära

Nar ar man berattigad aktivitetsersattning?

När är man berättigad aktivitetsersättning?

Aktivitetsersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 29 år och har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som gör att du inte kan arbeta under minst ett år. Under tiden med aktivitetsersättning kan du få stöd och hjälp med att kunna börja arbeta.

Vilken lag styr sjukpenning?

Med sjukdom jämställs ett tillstånd av nedsatt arbetsförmåga som orsakats av sjukdom för vilken betalats ut sjuklön enligt denna lag, lön enligt 34 § sjömanslagen (1973:282) eller sjukpenning enligt socialförsäkringsbalken eller motsvarande äldre lagstiftning och som fortfarande kvarstår efter det att sjukdomen upphört …

What is epilepsi?

Epilepsi är den vanligaste kroniska neurologiska sjukdomen och det finns minst 60 000 personer i Sverige med epilepsi. För somliga med fokal epilepsi utan anfallsfrihet trots medicinering kan epilep- sikirurgi vara en bra behandling, om så bedöms lämpligt efter preope- rativ utredning.

What is the prevalence of epilepsy in Sweden?

Det dröjde dock ända fram till 1969 innan personer med epilepsi fick gifta sig. Epilepsi är den vanligaste kroniska neurologiska sjukdomen och fö- rekommer hos ungefär 0,6-0,7 procent av befolkningen. Omkring 50 miljoner människor i världen har epilepsi och i Sverige har ca 10 000 barn under 18 år, epilepsi. Omkring 1 000 barn insjuknar varje år.

What is the relationship between epilepsy and barn?

Vår egen Nils Rosén von Rosenstein (1706-1773), ihågkommen som ”pediatrikens fader”, skrev ett avsnitt om epilepsi i sin fantastiska lärobok i pediatrik (1764). Barn hafwa mycket sensibla eller lätt rörda nerver. Desse äro ock, i proportion mot deras kropp, mycket större hos et barn, än hos en fullwäxt.

What is Generali-epilepsy?

Generali- serade epilepsisyndrom som debuterar senare under barn- och ung- domsåren är oftast också mer godartade men har, med få undantag, inte monogen utan polygen/komplex nedärvning. Exempel på sådana epilepsisyndrom är barnabsensepilepsi, juvenil absensepilepsi och juvenil myoklon epilepsi.

Share this post