Ny

Vad kostar det att vara med i Caravan Club?

Vad kostar det att vara med i Caravan Club?

Här har du möjlighet att ansöka om medlemskap i Caravan Club. Årsavgiften för 2022 är 495 kr, gäller kalenderår.

Hur många husvagnar finns det i Sverige?

Husbilsregistreringarna har ökat med 80 procent under 2021 Hittills under kalenderåret 2021 har det totalt registrerats 2 390 husbilar, medan det under motsvarande period 2020 registrerades 1 326 stycken.

Måste man ha Camping Key?

Sedan årsskiftet är det inte längre obligatoriskt att köpa ett campingkort för att registrera sig på svenska campingplatser. Samtidigt satsar SCR, Svensk Camping på att utveckla det förmånskort som härmed blir frivilligt.

Vad ingår i Caravan Club?

Förutom rabatter på campingplatser, gasol, tillbehör mm och möjlighet att vistas på alla våra egna campingplatser till medlemspris. Praktiska kort som: internationellt körkort och internationellt campingkort får du dessutom till självkostnadspris.

Vilket Campingkort ska man ha?

Vilket campingkort ska man ha? För att ha möjlighet att campa på campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping behöver du ha campingkortet Camping Key Europe, och det kostar ungefär 160kr. Med ett campingkort får man rabatter, erbjudanden och försäkringar med mera.

Vad kostar ett campingkort?

När camparna ansluter sig till det frivilliga kortet genom appen får de tillgång till förmåner som olycksfallsförsäkring och boenderabatter digitalt. Appen är gratis, men kortet kostar 160 kronor. Själva appen fungerar som ett kostnadsfritt camping-id som används vid incheckning.

Hur många medlemmar har Caravan Club?

Caravan Club är en ideell förening för alla som gillar campinglivet. Klubben bildades 1958 och har idag drygt 28 000 medlemsfamiljer.

Får jag låna ut min husbil?

Om du ska hyra ut din husbil så gäller normalt inte din vanliga husbilsförsäkring. Börja därför med att kontakta ditt försäkringsbolag innan du hyr ut husbilen. Du kan behöva teckna en särskild försäkring för uthyrningen.

Måste man ha campingkort för att campa?

I Sverige har det tidigare varit obligatoriskt att ha ett campingkort för att checka in på en SCR, Svensk Camping-ansluten campingplats. Ifjol skrotades det fysiska kortet, och till årsskiftet togs även själva obligatoriet bort för svenska campare.

Måste man ha SCR kort?

Tidigare har det varit obligatoriskt för alla som vill checka in på en SCR, Svensk Camping-ansluten campingplats att ha ett Camping Key Europe-kort. 2018 slopades det fysiska kortet, och 2019 blev det frivilligt att köpa det genom SCR:s app.

Share this post