Trendig

Nar kom Saltkrakan?

När kom Saltkråkan?

Böcker om barnen på Saltkråkan På SVT Play kan du se tv-serien Vi på Saltkråkan från 1964.

Hur gammal är Malin på Saltkråkan?

Louise Edlind Friberg kom att bli Malin med hela svenska folket efter premiären av tv-dramatiseringen Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren. När den började spelas in var hon 16 år och hon hade hunnit blivit 17 när serien hade premiär i januari 1964.

Hur gammal är Madicken och Elisabeth?

Sjuåriga Madicken och hennes lillasyster Lisabet bor med sin mamma och pappa i villan Junibacken, i utkanten av den lilla staden. Det är 1910- tal och familjen har det gott ställt jämfört med de flesta. Filmen tar oss tillbaka till ett svunnet Sverige, men många av problemen känns igen idag.

Hur gammal var Melker i Saltkråkan?

Torsten Lilliecrona och Sverrir Gudnason Torsten Lilliecrona, som spelade Melker i Vi på saltkråkan, var en av Sveriges mest folkkära farbröder. Men vet du Torstens ålder när han spelade in serien Vi på saltkråkan? Torsten var faktiskt bara 43 år när han spelade in TV-serien (och 44 samt 45, när filmerna spelades in).

Hur gammal är farbror Melker?

Conversation. Då fick man precis veta att Torsten Lilliecrona var 43 år gammal när han spelade Farbror Melker. Varsågoda att få ålderspanik. Exakt.

Vad hette Karl x11 s hundar?

Karl XII tyckte mycket om djur och framförallt hundar. När han drog ut på fälttåg i Europa tog han alltid sina hundar med sig. De hade alla udda namn som Caesar, Snushane och Turk.

Vad hette Karl x11 hundar?

Karl XII:s allra bästa vän Men egentligen var Pompe tre olika hundar. Pompe den första är den hund som ligger begravd i Karlbergs slottspark. Pompe den andre följde Karl XII ut i fält, tillsammans med tre andra jyckar vid namn Caesar, Snushane och Turk.

Hur gammal ska Madicken vara?

Sjuåriga Madicken lever med sin familj – mamma, pappa, lillasyster Lisabet och pigan Alva – på den fina gården Junibacken i en svensk småstad under första världskriget. Madicken vill vara en snäll och väluppfostrad flicka, men det går inte alltid.

Share this post