Trendig

Nar borjar helg ob Seko?

När börjar helg ob Seko?

(OB) Arbetar du måndag till torsdag mellan 19.00 och 22.00 har du rätt till enkelt OB (21,75 kr/h). Mellan 19.00 fredag kväll och 07.00 måndag morgon eller mellan 22.00 och 06.00 övriga vardagar har du rätt till kvalificerad OB (48,64 kr/h). Rast är inte arbetstid och du har rätt att lämna arbetsplatsen.

Vad är en Arbetstidsjournal?

Hur ser jag min arbetstid? Arbetstiden ska föras i en arbetstidsjournal. Journalen ska godkännas av arbetsgivaren och sjömannen och ska förvaras ombord.

Hur lång uppsägningstid har man Seko?

Den som har en anställning med beteckningen r har en uppsägningstid om sex månader. När en arbetstagare går över till en anställning vid en annan myndighet, ska han skriftligen säga upp sig från den tidigare anställningen, om han inte ska vara ledig från denna.

Hur många timmar är heltid Seko?

36 timmar om den egentliga arbetstiden i genomsnitt per vecka infaller minst 1,4 gånger på tid mellan klockan 23.00 och 05.00 samt med minst två timmar mellan klockan 23.00 och 05.00 samt till någon del på lördag eller söndag.

När får man nya semesterdagar Seko?

Du ska få besked om semestern senast två månader i förväg. Får jag lön under ledigheten? För att få lön under hela semestern ska du i normalfallet ha varit anställd ett intjänandeår. Det betyder att om du ska få fullt betald semester sommaren 2021 ska du ha jobbat från 1 april 2020 till sista mars 2021.

Hur räknar man ut sin uppsägningstid?

Hur uppsägningstiden räknas Med exempelvis en månads uppsägningstid menas att om du säger upp dig till exempel den 15 mars, så upphör din anställning vid arbetsdagens slut den 15 april. Om motsvarande datum saknas i efterföljande månad, så löper uppsägningstiden ut den sista dagen i den månaden.

Hur många semesterdagar Seko?

Enligt semesterlagen har du rätt till 25 dagar, eller fem veckors semester varje år. Du har rätt till fyra veckors sammanhängande ledighet under sommarmånaderna juni, juli augusti, om det inte står något annat i ditt kollektivavtal.

Share this post