Trendig

Hur spelar man diamant?

Hur spelar man diamant?

Diamant är ett push your luck spel med en del strategi. Du ska samla dina skatter i din skattkista. Detta kan du endast göra när du lämnar grottan. Men den som vågar stanna när de andra spelarna går ut för att tömma sina skatter i kistan kan du göra riktiga klipp som du slipper dela med dig av.

Hur vinner man på den försvunna diamanten?

Den som hittar den försunna diamanten och för den ll Kairo eller Tanger vinner. Men om någon av de övriga deltagarna hinner hitta ett visum och ta sig ll Kairo eller Tanger före personen med A ikas s ärna så vinner han eller hon.

Hur lång tid tar den försvunna diamanten?

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten
Text på tidig utgåva för Sverige av Den försvunna diamanten
Utgivningsår 1951
Antal spelare 2–6
Speltid 15–60 minuter

Vad kostar det att åka båt i den försvunna diamanten?

Fartygslederna är utmärkta med blå linjer och livbojar. Före varje resa med båt från en röd ruta måste du betala biljetten på 1.000:- till banken. I varje drag slår du med tärningen och flyttar det antal steg den visar. Så snart du kommer fram till nästa röda ruta måste du stanna, även om tärningen visar mera.

Vad betyder visa i den försvunna diamanten?

Den som kan hitta den försvunna diamanten och föra den till Kairo eller Tanger vinner – men de övriga deltagarna kan ändå vinna genom att få ett visum och använda det för att komma till Kairo eller Tanger innan den som har Afrikas Stjärna hinner dit.

Hur mycket kostar den försvunna diamanten?

Spelets regler Bestäm någon som sköter banken och dela ut 5000kr till varje spelare som startkapital. Varje deltagare bestämmer sedan var de vill börja med sin spelpjäs, Kairo eller Tanger. Slå sedan tärning om vem som ska börja själva spelet. Den som får högst börjar och sedan är det turordning medsols som vanligt.

Vem hittade på Afrikas stjärna?

Dokumentären om Kari Mannerla, uppfinnaren av spelet Afrikas stjärna, tecknar upp en glädjefull bild av en kreativ och nästan för påhttig man. Ingen hade kunnat gissa vad allt en man kan hinna med.

Share this post