Allmänning

Vad ar avdraget for resor?

Vad är avdraget för resor?

Avdrag – Resor till och från arbetet För resor med egen bil beräknas dina utgifter till 18:50 kronor per mil. För resor med förmånsbil beräknas dina utgifter till 6:50 kronor per mil om bilen går på diesel och till 9:50 kronor per mil om bilen går på annat drivmedel (till exempel bensin, el eller etanol).

Kan man köpa elcykel på företaget?

Nå, kan jag köpa en elcykel på bolaget? Om elcykeln enbart ska användas i verksamheten så är det tillåtet att göra avdrag för kostnaden. Om elcykeln även ska användas privat, så är den fortfarande avdragsgill i bolaget men då ska den som använder cykeln förmånsbeskattas.

Är elcykel avdragsgillt?

Om du behöver använda en elcykel i verksamheten kan den absolut ses som en kostnad för din verksamhet. Då kan du göra avdrag för kostnaden för elcykeln. Det är dock viktigt att avgöra om elcykeln verkligen enbart ska användas på jobbet.

Hur mycket arbetskläder har man rätt till?

KFO: Du har rätt till ”erforderliga arbetskläder”. Du får själv tvätta kläderna men ska få ersättning för kostnaden från arbetsgivaren. För arbetsuppgifter som, enligt lagen, kräver skyddsutrustning ska arbetsgivaren tillhandahålla det. Alla har rätt till skyddsförkläden och skyddshandskar om det behövs.

Var fyller man i avdrag för cykel?

Om du har använt cykel för resor mellan din bostad och din arbetsplats får du göra avdrag för dina utgifter. Du kan få avdrag med 350 kronor per år (gäller både inkomstår 2021 och 2022). Har du använt cykel för en del av sträckan mellan bostaden och arbetsplatsen får du avdrag för den sträckan.

Hur drar man av arbetskläder på deklarationen?

För att du ska kunna göra avdrag för arbetskläder får du inte bära plaggen privat. Arbetskläderna måste vara särskilt anpassade för ditt arbete, till exempel uniformer och skyddskläder och det måste framgå på kvittot att det är just specifika kläder som köpts.

När får jag skatteåterbäring 2022?

Skatteåterbäringen betalas ut den 5–8 april 2022 till dig som uppfyller kriterierna för skattepengar i april. Har du inte fått dina pengar kan det bero på att du inte har anmält bankkonto.

Hur mycket får man dra av för arbetskläder?

Du kan inte få avdrag för kostnader för egen tvätt av arbetskläder, skyddskläder eller uniform.

Får man göra avdrag för arbetsskor?

Du får göra avdrag i din deklaration om du har haft utgifter för skyddsutrustning, däribland skor med stålhätta d.v.s. skyddsskor enligt Skatteverket. Men detta gäller bara om skyddsutrustningen är nödvändig för att du ska kunna göra ditt jobb och din arbetsgivare inte har tillhandahållit dig utrustningen.

Share this post