Trendig

Vad ar autism video?

Vad är autism video?

Filmerna beskriver autism och ger exempel på hur du som förälder kan hjälpa ditt barn att hantera krav och lära sig nya saker. Föreläsare är Helena Larsson, kurator på Autismcenter små barn.

Vad är skillnaden mellan ADHD och Asperger?

Med adhd menas svårigheter med uppmärksamhet med eller utan samtidig impulsivitet och överaktivitet. Det är mycket vanligt med överaktivitet och uppmärksamhetsproblem vid autism, särskilt hos små barn. Det kan göra att ett barn med autism felaktigt får diagnosen adhd.

Kan man ha både adhd och Asperger?

Personer med ADHD har ofta även andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som till exempel Tourette, Asperger. Det är också vanligt med inlärningssvårigheter och läs- och skrivsvårigheter.

Vad är autismspektrumtillstånd?

Autismspektrumtillstånd är ett samlingsnamn för funktionsnedsättningar som påverkar ens sätt att tänka, vara och kommunicera med andra människor. Hur mycket livet påverkas av det kan variera mycket från person till person. Det finns stöd och hjälp att få.

Kan barn med autism ha rätt till stöd?

Barn med autism kan ibland ha rätt till stöd enligt lagen om stöd till vissa funktionshindrade, LSS. Stöd som vuxen. Många som har autism lever ett självständigt liv som vuxna. Ibland kan det behövas stöd i vardagen med att till exempel hitta sysselsättning eller boende.

Kan du ha andra svårigheter samtidigt med autism?

Du kan ha svårigheter att tolka det du hör, medan det ofta är lättare att uppfatta det som du kan se. Vanligt med andra tillstånd samtidigt. Du kan ofta ha andra svårigheter samtidigt med autism. Följande diagnoser är vanliga: dyslexi, språkstörning eller inlärningssvårigheter.

Kan barn med autism ha en annorlunda språkutveckling?

Vissa barn med autism kan ha en sen och annorlunda språkutveckling. Ibland kan barnet stanna eller backa i sin utveckling efter att ha kommit igång med att säga några ord. Det är också viktigt att förskolan informerar skolan om vilket stöd ditt barn behöver.

Share this post