Frågor

Hur mycket kostar det att byta ut alla tander?

Hur mycket kostar det att byta ut alla tänder?

I regel brukar en tand kosta någonstans mellan 20 000 – 30 000 kronor att ersätta, exklusive eventuella rabatter och bidrag från det statliga tandvårdsstödet. Om det rör sig om ett omfattande ingrepp där flera tänder måste ersättas blir priset vanligtvis billigare per tand.

Vad kostar nya tandproteser?

En tandprotes är en avtagbar tandersättning som kan ersätta några eller alla tänder i en käke. Protesen anpassas och tillverkas speciellt för dig och dina behov….Prisexempel.

Partiell protes för temporärt bruk, en till tre tänder 3 960 kr
Hel överkäksprotes inklusive erforderligt antal prefabricerade tänder 10 075 kr

Vad kostar en tandröntgen?

Åtgärd 101 När du kommer till oss för första gången börjar vi alltid med en basundersökning som kostar 995 kronor och inkluderar fyra röntgenbilder. Undersökningen tar 20-30 minuter och ger tandläkaren en möjlighet att bedöma dina tänders tillstånd.

Kan man byta ut alla sina tänder?

Du kan få allt från en tand till en hel tandrad ersatt. De konstgjorda tänderna kan vara fasta eller avtagbara. Förlorade tänder måste inte alltid ersättas. Fråga tandläkaren om du behöver ersätta tanden eller tänderna eller kan göra det senare.

Vill byta ut mina tänder?

Om du förlorat en eller flera tänder kan denna/dessa ersättas med tandimplantat. Resultatet blir starka tänder som sitter fast och som känns som det vore dina egna. Du kan både tugga och skratta igen! Tandimplantat tillverkas av titan och utformas som en skruv.

Hur mycket kostar en Helprotes?

En helprotes (gebiss) för en käke kostar 9500 exklusive tandtekniker kostnad och ett sett med båda käkar 16900 exklusive tandteknikerkostnad. En delprotes kostar 8500 exklusive tandtekniker. Tandtekniker kostnaden beror på hur stor protesen är och hur många tänder som skall sättas i protesen.

Hur länge håller tandproteser?

Våra proteser är av god kvalitet och håller väldigt länge om du sköter om den dagligen. Det innebär att tandprotesen tas ut för daglig rengöring minst en gång om dagen, samtidigt som munnen rengörs. Olika proteser rengörs på olika sätt beroende på material. Vi ger gärna goda råd om hur din protes ska rengöras.

Vad kostar en brygga i munnen?

Tandbro pris Priset varierar beroende på hur många tänder som skal ersättas dvs hur många kronor som ska vara med i bron, se prislista. Vid saknad av en tand då två granntänder används för att sluta luckan emellan kostar det mellan 13500-15500 kr.

Vad kostar en brygga i överkäken?

Prisexempel: Saknar man en tand och vill ersätta den med en tandbro som fästs i tänderna på vardera sida om luckan blir grundpriset ca 15000 kr (en hängande tand och två stödtänder), av vilken försäkringskassan ersätter minst 3500 kr vilket resulterar i ett maxpris på ca 11500 kr för dig som patient.

Är privat tandläkare bättre?

Ibland kan Folktandvården bli det bästa alternativet men det beror förstås på vilken behandling som avses. Privata tandkliniker kan ofta erbjuda bättre priser, men för vissa så känns det privata alternativet inte lika pålitligt som det som landstinget erbjuder.

Vad är billigast folktandvård eller privat?

Tänker man prismässigt så blir det oftast en billigare räkning hos folktandvården, men detta är bara en regel inte någon lag. ( Det kan alltså i vissa fall också vara tvärtom. ) Det som gör att de flesta dock ändå trots prisskillnaden är att de anser sig få så mycket mer för pengarna på den privata kliniken.

Share this post