Blogga

Hur refererar man till en TED Talk?

Hur refererar man till en TED Talk?

Skriv [datum när du tittade/lyssnade]. I löpande text skriver du (Zimbardo 2008), (Värsta språket 2003), (Vetandets värld 2018). t ex intervjuer, e-post, telefonsamtal. föreläsningar – ska enligt Harvardsystemet anges som en fotnot på den sida där du refererar till den.

Hur skriver man ett TED Talk?

1. Använd personliga berättelser för att göra din publik relaterad. Det snabbaste sättet att stimulera ett känslomässigt svar från publiken är att berätta en historia om din egen upplevelse. Kärnan i historien är dess förmåga att åberopa känslor och interaktion från lyssnarna.

Hur hänvisar man till SVT?

I referenslistan: Ange webbplatsens (organisationens) namn, i det här fallet SVT Nyheter. I de fall organisationen också är upphovsman behöver du inte ange webbplatsen (se Organsation som författare ovan).

Hur refererar man till 1177?

Ofta kan innehållsförteckningen i denna typ av böcker hjälpa dig att reda ut bokens struktur:

  1. Referens till källförteckning: Arman, M.
  2. Texthänvisning: (Arman 2015, ss.
  3. 1177. 1177 Vårdguiden (2015).
  4. FASS. FASS (2013).
  5. Rikshandboken i Barnhälsovård. Rikshandboken i Barnhälsovård (2016).
  6. Vårdhandboken. Vårdhandboken (2017).

Vad är en TED Talk?

TEDx. I en anda av idéer värda att sprida har TED skapat ett program som heter TEDx. TEDx är ett program för lokala, självorganiserade evenemang som samlar människor att dela en TED-liknande upplevelse.

Vad kan man prata om i ett TED Talk?

Hos TED hittar du inspirerande talare som berör ämnen inom i princip allt mellan himmel och jord. För att göra det lite lättare för dig har vi samlat ihop några härliga och tänkvärda TED-talks som kan få din student hjärna att kanske beröras, lära sig något nytt och att våga vara den du är.

Hur refererar man till ett program?

Referensen ska innehålla den här informationen, i den mån den finns:

  1. Programserie.
  2. År.
  3. Titel på programmet.
  4. [Podcast]/[Radioprogram]/[TV-program]
  5. Vem/vilka som står bakom.
  6. Sändningsdatum.
  7. Länk.
  8. [Datum] när du besökte sidan.

Hur man gör en källförteckning?

Det som ska vara med i källförteckningen är bokens författare, tryckår, titel på boken samt förlag och förlagsort . Det är bra om man kursiverar titeln så att det syns tydligt. Exempel: Mankell, Henning, (2002), Innan frosten, Leopard förlag, Stockholm.

Hur gör man Referatmarkörer?

Använd gärna en referatmarkör som förstärker författarens inställning: ”undrar”, ”tycker”, ”frågar sig”, ”hävdar med bestämdhet”, ”föreslår” osv. Var försiktig med värderande referatmarkörer, som t. ex. ”påstår” för det är värdeladdat och ger intrycket att skribenten ifråga inte vet utan bara ”tycker”.

Share this post