Blogga

Kan man spara telefon via simkort?

Kan man spåra telefon via simkort?

För att kunna spåra en mobiltelefon måste den vara uppkopplad mot ett mobilnät. Då kan operatören själv spåra mobiltelefonen och se vilken mobilmast den är uppkopplad till. I vissa fall kan det vara av polisens intresse att spåra en mobiltelefon. Polisen får dock själva inte spåra någon mobiltelefon.

Hur kan man spåra mobil?

Hitta, låsa och rensa via webben

  1. Besök android.com/find och logga in på Google-kontot. Om du har flera telefoner klickar du på den borttappade telefonen högst upp på skärmen.
  2. En avisering skickas till den borttappade telefonen.
  3. Information om var telefonen finns visas på kartan.
  4. Välj vad du vill göra.

Vad händer om min telefon blir stulen?

– Normalt sett spärrar man både mobil och simkort. När man spärrar simkortet fungerar det så att abonnemanget slutar att fungera, när man spärrar mobilen går det inte längre att använda mobilen och den hamnar i ett register där den registreras som stulen.

Vad är ett Spärrintyg?

Du kommer få uppge mobilens IMEI-nummer och det diarienummer du fått från Polisen. Du får också välja ett lösenord på åtta tecken som behövs ifall mobilen hittas igen. Om du behöver kan vi skicka ett spärrintyg.

Hur kan man spåra en mobil som är avstängd?

Svaret på den frågan är nej, man kan inte spåra en avstängd mobiltelefon. För att spåra en mobiltelefon krävs det att telefonen är uppkopplad mot mobilnätet och en mobilmast. Om mobiltelefonen är avstängd är det omöjligt för den att koppla upp sig mot mobilnätet och därför går den heller inte att spåra.

Hur kan polisen spåra telefon?

Uppge telefonens IMEI-nummer, eftersom mobiltelefonen då blir sökbar i polisens anmälningssystem. Kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl brottet/förlusten. Spärra telefonen hos din mobiloperatör. Polisen spärrar inte mobiltelefoner eller SIM-kort.

Kan man låsa upp en mobil som är spärrat?

Du får ta kontakt med din ”polare” så att han kan kontakta personal hos det företag som telefonen är bunden hos, så att de kan ta bort spärren. Är IMEI numret svartlistat, så är det svartlistat..så enkelt är det.

Kan man spåra en mobil med IMEI?

Om du har skrivit ner ditt IMEI-nummer kan du spärra telefonen för användning via operatören. Det hindrar inte en tjuv att använda din telefon – däremot slipper du dyra telefonräkningar. IMEI-numret får du fram genom att slå *#06# på telefonen. Se alltså gärna till att skydda din telefon på något sätt.

Vad gör man om man blir av med mobilen?

Kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl brottet/förlusten. Spärra telefonen hos din mobiloperatör. Polisen spärrar inte mobiltelefoner eller SIM-kort. Du behöver då uppge telefonnummer, IMEI-nummer och numret på polisanmälan.

Share this post