Allmänning

Vad ar en ferritkarna?

Vad är en ferritkärna?

Ferrit kan användas för att påverka radiosignaler på olika sätt – i en radioapparats spolar sitter det en ferritkärna, som används för att trimma radion till bästa känslighet och selektivitet.

Hur fungerar en strömkabel?

Elkablar består av elektriska ledare omslutna av isoleringsmaterial. De kan användas för energiöverföring eller elektronisk kommunikation. Kabel betecknas vanligen med en kombination av bokstäver och siffror för att ange kabelns uppbyggnad såsom material, ledarantal och så vidare.

Hur fungerar ferritblock?

Ferritring kring hela kabeln stoppar likfasiga störsignaler utmed kabeln som typiskt finns då kabeln fungerar som antenn och plockar upp elektromagnetiska störningar i luften. Den dämpar inte differentiella signaler i kabeln och detta är i allmänhet heller inget problem.

Får man bygga in EKK kabel?

1) Enligt en bok om ellära är det tillåtet förlägga en installationskabel (ej FK utan t ex EKLK) fritt i en vägg utan att den behöver ligga i ett rör.

Vad betyder 4G1 5?

Kabel EKK 4G1,5 är en installationskabel för fast installation inomhus eller utomhus i rör, kanal samt hängande i bärlina. Installationskabeln passar väl för användning i exempelvis industrilokaler, källare, förråd, verkstäder samt badrum och duschrum.

Hur tjock är en 2 5 kvadrats kabel?

Inklusive isoleringen är Skyllermarks 2,5 mm2 kabel drygt 3 mm tjock.

Vilken typ av elkabel utomhus?

EKKJ är en jordkabel som används vid fast förläggning inomhus eller utomhus. Denna installationskabel kan även användas i rör samt i vatten eller mark. EKRK (kulo) är en elkabel som är avsedd för utanpåliggande förlängning inomhus. Denna kabel bör användas i torra lokaler utan explosions- eller brandrisk.

Får man lägga EKK i rör?

Den kabel som man normalt använder för förläggning i vägg är EKK eller EQQ (halogenfri). Den har enbart plastmantel och får förläggas såväl kortaste vägen som i rör. Rör ska dock installeras enbart vågrätt eller lodrätt. – Kabeln ska för kylningens skull förläggas mot väggytan och inte inne i isoleringen.

Vilken kabel utanpåliggande?

EKRK (kulo) (500/300 V). Aluminiumfolie-mantlad, PVC-isolerad. Kabel för fast, utanpåliggande förläggning inomhus i torra lokaler där brand eller explosionsrisk ej föreligger.

Vilken kabel i badrum?

En EKRK-kabel får bara finnas i torra utrymmen, och där räknas badrummet helt bort. Det spelar alltså ingen roll om du placerar den i ett torrt område i badrummet. I badrum är det tillåtet med EXLQ-kablar.

Share this post