Allmänning

Vem sjong pa EM invigning?

Vem sjöng på EM invigning?

Inför nära 16 000 personer på läktarna – och miljontals tv-tittare runt om i världen – inledde den italienske tenoren Andrea Bocelli under fredagskvällen invigningsceremonin av fotbolls-EM i Rom med att framföra ”Nessun dorma” från den italienske kompositören Giacomo Puccinis opera ”Turandot”.

Vad heter nya EM-låten?

Nu är det klart att Molly Sandén gör den officiella EM-låten – ”Vi:et i vinsten” – som ska bära fram det svenska laget till nya framgångar i sommar. EM i England är sommarens stora fotbollshöjdpunkt, och mästerskapet kommer bli det allra största hittills på damsidan med tusentals svenska supportrar på plats.

Vad heter låten som blev en hit inför sommarens fotbolls EM?

Idag släpps den officiella låten för sommarens fotbolls EM. Det är den holländska DJ:n och producenten Martin Garrix som ligger bakom låten, som han framför tillsammans med U2-profilerna Bono och The Edge.

När är invigningen av EM?

Under den dryga månaden som fotbolls EM 2021 pågår kommer 51 spännande matcher att äga rum. Klockan 21:00 den 11 juni sker avsparken i den allra första matchen i det europeiska mästerskapet i fotboll, där det blir Turkiet och Italien som gör upp mot varandra på Olympiastadion i Rom.

Vem har gjort EM låten?

”Flaggan i topp” är skriven av Anis Don Demina och SAMI tillsammans med bl a Anderz Wrethov, en av låtskrivarna bakom årets Melodifestivalvinnare, som också står för produktionen. Låten och musikvideon släpps i maj.

Vem sjunger EM låten 2021?

Anis Don Demina och SAMI gör Sveriges officiella EM-låt 2021.

När spelas EM 2021?

Det Spelschema som är bestämt för fotbolls-EM 2021 sträcker sig över en månad. Premiären går av stapeln den 11 juni, när Turkiet och Italien möts i Rom med avspark 21:00. Och turneringen kommer sedan av avslutas med finalen den 11 juli, på Wembley Arena i London, med avspark 21:00.

Vilka lag spelar EM 2021?

Såhär såg samtliga seedningsgrupper ut när kvalet var avklarat:

  • Pott 1: Belgien, Italien, England, Tyskland, Spanien och Ukraina.
  • Pott 2: Frankrike, Polen, Schweiz, Kroatien, Holland och Ryssland.
  • Pott 3: Portugal, Turkiet, Danmark, Österrike, Sverige och Tjeckien.
  • Pott 4: Wales, Finland och de fyra playoff-lagen.

Share this post