Rekommendationer

Vilka idrotter passar Plyometrisk traning?

Vilka idrotter passar Plyometrisk träning?

Plyometriska övningar delas in i över- och underkropp. Personer som har nytta av underkroppsövningar är så gått som alla idrottare. Exempelvis spelare inom basket, volleyboll, tennis, ishockey m.m. Många av dessa sporter kräver att idrottaren kan producera maximalt med kraft på minimal tid.

Vad menas med plyometrisk träning?

Plyometrisk träning utförs genom olika typer av vertikala och horisontella hopp, med ett explosivt utförande och kortast möjliga markkontakttid. Muskler och senor utsätts därför för mycket hög belastning. Få repetitioner och lång vila krävs för att orka utföra varje repetition med maximal kraft.

Vad händer när en muskel blir starkare?

Väldigt förenklat går det till så här: När du tränar en muskel hårt kan den nå “gränsen” för vad den kan klara av. När muskeln gör det gottgör kroppen för detta genom att bilda mer protein i muskelfibrerna. Proteinerna bygger i sin tur upp filamenten, vilket är det som muskelfibrer består av.

Vad handlar främst bålstabilitet om vilka muskler innefattas i begreppet?

Läs mer om bålstabilitet i artikeln Träna bålstabilitet och få en snygg hållning! Ett vanligt uttryck inom tränings- och bodybuildingsvärlden som innebär att man går ner vikt mestadels i fett för att synliggöra musklerna. Innebär att man har en negativ energibalans, dvs. förbrukar mer energi än vad man får i sig.

Vad är PLYO?

Du hoppar från en splint (eller annan hög höjd), landar på marken och utan avbrott hoppar du så högt du kan direkt efteråt precis när du landar – med elastisk kontraktion. Detta är den korrekta definitionen av plyo-träning.

Hur går man snabbare?

5 tips för att bli en snabbare löpare:

  1. Backträning. Att springa uppför en backe är ett effektivt sätt att bli en både starkare och snabbare löpare.
  2. Prova stegringslopp.
  3. Intervaller.
  4. Spring intervaller på löparbana.
  5. Se över ditt löpsteg.

Vilka muskler i bålen?

Bålen är själva navet i kroppen och består av mag- och ryggmuskulaturen samt musklerna runt höften och skuldrorna. Man kan tänka sig bålen som stommen i ett hus. Det är stommen som ger huset stabilitet och det är oerhört viktigt att den är stark och solid innan man bygger resten av huset.

Share this post