Trendig

Hur streamar man en begravning?

Hur streamar man en begravning?

Ska du titta på en direktsänd begravning? Vi direktsänder ceremonin på den avlidnas minnessida med hjälp av verktyget Quickchannel. Begravningen går att se digitalt via dator, mobil eller surfplatta. Tittar du via dator rekommenderar vi webbläsaren Chrome.

Får man filma en begravning?

Rådgör med begravningsbyråns representant. Vid filmning och/eller ljudupptagning skall detta förankras även med upplåtaren av lokalen t. ex prästen. Ibland förekommer det att de anhöriga har beställt livestreaming av ceremonin som avlägsna släktingar och vänner kan titta på i direktsändning.

Vad kostar det att streama en begravning?

Enligt Peter Göransson, kommunikationschef på Fonus, har företaget arrangerat 1 750 direktsända begravningar sedan i mars 2020. Prislappen nu är 3 995 kronor.

Hur går en jordfästning till?

De närmast anhöriga går närmast efter kistan. Avskedstagandet sker med blommor eller ord. De anhöriga lämnar graven och övriga följer dem. Eventuell klockringning brukar genomföras då kistan bärs ut från kyrkan/kapellet och upphöra då kistan sänkts i graven.

Hur ser man en begravning digitalt?

Fonus direktsänder begravningsceremonin med hjälp av verktyget Quickchannel. Länken till sändningen hittar du på den avlidnas minnessida på minnessidor.fonus.se under ”Länkar”. Sändningen är aktiv under begravningens gång och blir sedan borttagen. Begravningen går att se online via dator, mobil eller surfplatta.

Får man filma i kyrkan?

Vi brukar rekommendera att inte fotografera under själva ceremonin. Fråga din begravningsbyrå om råd. När det gäller filmning och ljudupptagning ska det förankras även med upplåtaren av lokalen, i kyrkan bör du tala med prästen.

Hur funkar Urnsättning?

Urnsättningen går till så att urnan sänks ner i graven med hjälp av ett rep och därefter grävs graven igen. Defilering, det vill säga att anhöriga tar farväl genom att lägga en blomma, går bra att ha även vid urnsättning. Handbuketten läggs då ned efter att urnan har sänkts ner i graven.

Vilka närvarar vid Urnsättning?

Själva urnsättningen brukar ofta vara en enkel och avslappnad ceremoni, men det är de anhöriga själva som bestämmer hur den ska se ut. Man är helt fri att utforma den som man vill. Man kan hålla den enskilt, och om man vill så kan en präst närvara vid urnsättningen.

Hur fungerar Minnesrummet?

Via de flesta av Sveriges begravningsbyråer kan man starta ett digital minnesrum i samband med skapandet av dödsannonsen. Som den närmast anhörig får man, via begravningsbyrån, möjlighet att bli administratör för det aktuella minnesrummet.

Share this post