Rekommendationer

Kan man rontga sig utan remiss?

Kan man röntga sig utan remiss?

Remiss behövs för samtliga undersökningar, så här får du din remiss.

Vad kostar det att få göra en magnetröntgen?

En magnetkameraundersökning kostar mellan 3000 och 5000 kronor och varje undersökning som avbryts eller resulterar i suddiga bilder medför kostnader som kanske kunde undvikas.

Kan man begära magnetröntgen?

Efter att din läkare begärt en undersökning med magnetkamera är det en röntgenläkare som mer i detalj bestämmer hur undersökningen ska göras. Ibland byter röntgenläkaren till en metod som passar bättre för dig. Vanliga metoder är röntgen, datortomografi, ultraljud eller isotopundersökning.

Hur mycket kostar det att röntga sig?

Inte många känner till att en vanlig röntgenundersökning av exempelvis ryggen kostar mellan 800 och 1 500 kr, en magnetröntgenundersökning av samma område cirka 4 000 kr.

Hur går scintigrafi till?

Bilder, eller en serie bilder, tas ur olika vinklar med en gammakamera som fångar upp det radioaktiva upptaget. Bilderna bearbetas sedan av en dator. Skintigrafi ger i regel mindre stråldos än en vanlig röntgenundersökning.

Hur länge får man vänta på magnetröntgen?

För att få utföra en röntgen- eller MR-undersökning hos oss krävs remiss från din läkare. Våra väntetider ligger på 0-6 veckor beroende på frågeställning. Svaret på din undersökning finns sedan hos din läkare inom 1 vecka.

Vad ser man på Njurröntgen?

En röntgen av njurarna och urinledarna på barn kan till exempel visa njurarnas storlek och form. Undersökningen kan också visa om njurarna är skadade eller om det finns något hinder i urinvägarna. En undersökning av njurarna och urinledarna tar ungefär en halvtimme och gör inte ont.

Hur mycket kostar en röntgenbild?

Är det dyrt med röntgen?

Annika Stenberg skickar en remiss till en röntgenundersökning, som i normalfallet ska kosta kliniken drygt 2 300 kronor. Väl på röntgen anser den ansvariga röntgenläkaren att det behövs en mer avancerad undersökning och priset stiger till drygt 6 500 kronor.

Hur lång tid tar det att få en röntgen tid?

Undersökningen tar oftast 10-15 minuter beroende på vilken kroppsdel som ska undersökas.

Share this post