Allmänning

Vad ar unifi Protect?

Vad är unifi Protect?

Ubiquiti Unifi Protect G4 Pro är en professionell övervakningskamera med 4K-upplösning och förbättrat mörkerseende tack vare en större sensor. Har 3x optisk zoom som styrs elektroniskt. Kameran använder en stor 1/1.8”-tums-sensor tillsammans med IR-lysdioder för högt dynamiskt omfång samt mörkerseende.

Hur fungerar Unifi?

Unifi-accesspunkterna strömförsörjs via en nätverkskabel (tekniken kallas POE). Anslut en nätverkskabel från router (eller eventuell switch) till medföljande injektor. För att hitta accesspunkterna i appen krävs det att de är anslutna till ett nätverk där de tilldelas ip-adresser.

Hur fungerar ubiquiti?

För de enklaste Unifi-accesspunkterna har Ubiquiti valt att använda en egen standard som driver accesspunkterna på 24 V i stället för POE-standardernas 48 V. På grund av spänningsskillnaden måste sådana accesspunkter (t. ex. Ubiquiti Unifi UAP-AC-Lite) drivas av de medföljande ströminjektorerna.

Hur många accesspunkter behöver man?

Hur många accesspunkter behövs? Antalet accesspunkter som krävs beror på flera faktorer, inte minst hur stort området som behöver täckas av signalen är, och vilka hinder som finns. När flera accesspunkter används behövs ett system som ser till att klienten ansluts till den för tillfället bästa accesspunkten.

Hur fungerar mesh wifi?

Ett Mesh-nätverk ger en sömlös koppling mellan enheterna som skapar den trådlösa täckningen och man behöver inte skapa flera trådlösa nätverk med olika lösenord att behöva koppla upp sig emot för att ha tillgång till hem-nätverk. Man får alltså snabbare och stabilare uppkoppling över hela hemmet.

Vart ska man ha routern?

Det första du ska tänka på är placering av din router. Är den instängd, ta ut den. Bor du i ett hus med flera våningar är det bäst att placera den på övervåningen. Placera din router så centralt som möjligt och ungefär 1 meter upp från golvets yta.

Kan man koppla mesh till befintlig router?

Om du har en befintlig router med hög prestanda eller en viss fiber-leverantörs specifika modell så går detta enkelt att integrera mot MESH-systemet. Man ställer då om noderna att enbart hantera det trådlösa nätverket och därmed får du fördelarna för detta i samarbete med din befintliga router.

Share this post