Populära

Vad ar en forlagsort?

Vad är en förlagsort?

Harvard placerar årtalet direkt efter det inledande författarnamnet, medan Oxford sätter det senare i texten – efter förlag/tryckort (förlag/förlagsort). En variant av Harvard, som liksom den placerar hela källhänvisningen direkt i texten och inom parentes, är APA-systemet.

Hur källförteckning ska se ut?

Källförteckningen ställs upp i alfabetisk ordning och ser olika ut beroende på om du har använt en bok, en Internetsida, en tidningsartikel, en muntlig källa, ett uppslagsverk, en broschyr och så vidare. Källorna ser också olika ut beroende på hur många författare en källa har.

Hur refererar man till elektroniska källor?

De elektroniska källorna antecknas i källförteckningen på samma sätt som andra källor. Om det inte finns några sidnummer eller någon information om utgivaren, utelämnas den informationen. Om författaren är känd skrivs författarens efternamn och året för publikationen både i textreferensen och källförteckningen.

Hur man refererar Uppsala universitet?

Ta därför för vana att alltid ange typ av källa (anges efter titel) samt datum när du hämtade materialet (anges sist i referensen) när du använder dig av elektroniska källor. För att markera i referensen att en bok är elektronisk ska du ange följande tillägg: [Elektronisk] efter titel.

Hur refererar man till Statistiska centralbyrån?

Om du väljer att ange källa så rekommenderar vi ”Källa: SCB”, ”Källa: Statistiska centralbyrån” eller på engelska ”Source: Statistics Sweden”. I SCB:s databas finns även statistik från andra myndigheter.

Hur skriver man en Källvärdering?

Ur ett källvärderingshänseende är det alltså viktigt med urvalet, dvs vad man väljer för källor om man t. ex. ska skriva en uppsats, utföra ett arbete, skapa sig en oberoende syn eller ta ett beslut och ge svar på en frågeställning. Detta gäller inte minst när man väljer källor på internet.

Var hittar man källförteckning?

Källförteckningen eller referenslistan placeras längst bak i dokumentet men före eventuella bilagor. Här ska det finnas tillräcklig information om alla dina skriftliga källor för att din läsare enkelt ska kunna hitta till de dokument du har använt i ditt arbete.

Hur refererar man till en hemsida Oxford?

I löpande text, virtuella källor Hänvisningen till en sida på Internet eller i en databas har inga sidnummer, istället kan man använda sig av avsnitt, underrubrik, upphovsman, år. Huvudsaken är att hänvisningen matchar källförteckningen. ¹ Carlsson 2011 DN. Observera att man inte skriver URL:en, i källhänvisningen.

Share this post