Rekommendationer

Vad menas rekvisita?

Vad menas rekvisita?

Rekvisita är de lösa föremål som används inom film, fotografi, teater och levande rollspel för att fylla en funktion, betona och utgöra miljön eller skapa en stämning. Generellt är föremålet möjligt att flytta, men det råder en viss godtycklighet angående vad som är rekvisita.

Vad betyder på grundval av?

Ordet grundval är en synonym till fundament och grund och kan beskrivas som ”underbyggnad, grund ”. Ordet används i uttrycket ”på grundval av något” som betyder ”utgående från något, baserat på något”.

Vad menas med upp till?

Frasen se upp till är synonymt med beundra och kan beskrivas som ”betrakta, vörda, hysa beundran för”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av se upp till samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vad betyder Saturera?

Saturera betyder ungefär detsamma som genomdränka.

Vad är en dekor?

Dekor – de sceniska miljöerna som skapas av en scenograf eller konstnär till exempelvis teater-, opera- eller balettföreställningar, se scenbild. Dekor (utsmyckning) – utsmyckning av byggnader, inredning, föremål.

Vad betyder fängslad?

Se nedan vad fängslad betyder och hur det används på svenska. Fängslad betyder ungefär detsamma som intresserad. Se alla synonymer nedan.

Vad betyder besvärligt?

Ordet besvärlig är en synonym till betungande och bångstyrig och kan bland annat beskrivas som ”svår, mödosam, jobbig”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av besvärlig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder upp till och med?

Frasen till och med är synonymt med rentav och kan bland annat beskrivas som ”fram till och inklusive det angivna”.

Vad betyder ordet beundra?

anse, tycka eller känna att någon eller något har mycket goda egenskaper (exempelvis intelligens, kompetens, begåvning etc.) Hon beundrade sin lärare. Pojken beundrade tavlan både länge och väl.

Vad är Trepanering?

Trepanering eller trepanation (nylatin trepanatio, av trepan, ytterst av grekiska trypanon, borr) innebär att öppna ett område av kraniet. Det är en mycket gammal operationsmetod, som förekom redan under stenåldern.

Vad betyder lämpar sig?

Lämpar sig kan beskrivas som ”är lämplig, passar ”.

Share this post