Ny

Maste man registrera sig som arbetsgivare?

Måste man registrera sig som arbetsgivare?

Det finns inget formellt krav på att du måste registrera ditt AB som arbetsgivare. Det är först när du tänker betala ut löner som det krävs att du är registrerad arbetsgivare.

Vad kostar en tillfällig registrering?

Om ursprungskontrollen ska göras efter den sjunde dagen behöver du ett trafikförsäkringsbevis för tillfällig registrering. Ring oss på telefon 0771-655 655 om du behöver ett sådant bevis. Det kostar 800 kronor.

Vem ska registreras som arbetsgivare?

Om en sådan arbetsgivare utan fast driftställe i Sverige ingått ett socialavgiftsavtal med en anställd i Sverige ska den anställde registreras som arbetsgivare (5 kap. 5 § SFL). Även arbetsgivaren ska registreras eftersom den träder in som ansvarig om arbetstagaren inte fullgör sina skyldigheter.

När ska man vara Arbetsgivarregistrerad?

En företagare är skyldig att bli arbetsgivarregistrerad endast om det ska betalas ut en lön (eller förmån) till någon annan än företagaren själv.

Måste man vara anställd i sitt eget AB?

Har du ett AB, så är du ju anställd. Även om man i folkmun säger att man ’kör eget’. Om du har ett AB är du en anställd och tar då ut den lön du vill/kan ta.

Hur registrerar man anställd?

Om du har anställda eller avser att ha anställda måste du anmäla detta till Skatteverket för att bli registrerad som arbetsgivare. Anmälan gör du via verksamt.se eller genom att lämna en Företagsregistrering (SKV 4620). Du deklarerar enklast i tjänsten Arbetsgivardeklaration på Mina sidor.

Vad är ett oregistrerat fordon?

(alltså saknar tidigare permanent registrering) och omfattas av ett helfordonsgodkännande (fordon som är EG-typgodkända) behöver du skicka in CoC i original. Intyget utfärdas av tillverkaren.

Är det dyrare att försäkra importerad bil?

Svaret blir att importerade bilar står för en mycket högre kostnade för dom än vad svensksålda bilar gör, därför har dom höjt premien för dom. Ok jag köper det om 25% av deras bilar står för 40% av kostnaderna så är det så klart orättvist för dom andra, därför har dom nu höjt premien för 25% av bilarna.

Är bolaget registrerat som arbetsgivare?

Aktiebolag. Har du ett aktiebolag kan du vara anställd i den egna verksamheten. Är du delägare i ett aktiebolag som tar ut lön eller förmån räknas du som anställd, och aktiebolaget ska då vara registrerat som arbetsgivare även om du inte har några andra anställda.

Vad ska man tänka på när man anställer personal?

När du anställer för första gången ska du registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket. Det gör du enklast via e-tjänsten här på verksamt.se. Varje månad ska du sedan redovisa uppgifter om utbetalda löner och förmåner, avdragen inkomstskatt samt arbetsgivaravgifter för dina anställda till Skatteverket.

Vad är skillnaden mellan F-skatt och FA skatt?

Ett godkännande för FA-skatt betyder i praktiken att företagaren har en A-skattsedel som används för anställningen, och en F-skattsedel som används för det egna företaget. F-skatt innebär att egenföretagaren själv betalar in skatter och egenavgifter på inkomster i näringsverksamheten.

Är man anställd i sitt eget aktiebolag?

Du som arbetar i ditt eget aktiebolag räknas som anställd i ditt företag och har samma rätt till ersättning som andra anställda. Din ersättning beräknas på din SGI. SGI betyder sjukpenninggrundande inkomst och är ett belopp som räknas fram av Försäkringskassan utifrån den lön du tar ut från ditt aktiebolag.

Share this post