Trendig

Kan man lana kurslitteratur pa bibliotek?

Kan man låna kurslitteratur på bibliotek?

Låna på biblioteket Mycket av den kurslitteratur du behöver finns att låna på högskolan eller universitets bibliotek. Att låna böckerna här är naturligtvis gratis, men eftersom det finns många fler studenter än det finns kopior av böckerna behöver du vara ute i väldigt god tid för att få låna den bok du behöver.

Kan man sälja böcker till bibliotek?

Förr i tiden kunde en författare sälja sin bok direkt till biblioteket, men nuförtiden är detta nästan omöjligt. För att en bok ska nå sina läsare via biblioteket måste man anlita ett antal företag. Och då blir det också fler mellanhänder som vill ha sin del av kakan.

Hur läser man böcker från Adlibris?

De digitala böckerna hittar du, direkt efter köp, i ”Digitalt bibliotek”. Om du har en iPhone, iPad eller Android-enhet så kan du läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker i vår app Adlibris Letto som du hittar gratis i din appbutik.

Vilken bok stjäls mest?

De senaste åren har 3500 av stadsbibliotekets böcker försvunnit, exempelvis genom att de placerats på fel hylla eller att någon stulit dem. Den bok som stjäls mest på stadsbiblioteket är, tro det eller ej, lagboken Sveriges rikes lag.

Kan bibliotek skicka böcker?

Biblioteket bekostar frakten till dig men du måste själv stå för fraktkostnaden tillbaka till oss. Vi skickar enbart studierelaterat material. Vi skickar inte material utanför Sverige, inte heller inom våra två campusorter eller tätorterna i deras närhet. Du får sju extra dagars lånetid.

Kan man lämna böcker på annat bibliotek?

Vissa bibliotek har det. På bibliotekens egna sidor ser du vilken service som finns på varje bibliotek. Du kan lämna tillbaka böcker på det av våra bibliotek som passar dig bäst.

Var kan jag sälja mina gamla böcker?

På nätet

  • Bokbörsen. Bokbörsen är ett antikvariat fast beläget på internet.
  • Tradera. Om man går in på Tradera så ser man att det finns faktiskt en hel del böcker där.
  • Boktorget. Att annonsera på Boktorget är gratis, dock så är det färre som besöker sajten jämfört med exempelvis Bokbörsen.
  • Antikvariat.
  • Loppis.

Vart kan man sälja gamla böcker?

Du kan sälja böcker på Bokbörsen eller kontakta något av dessa antikvariat.

Hur läser man en e-bok?

Köpa e-böcker

  1. Öppna appen Google Play Böcker. på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter den e-bok som du vill läsa.
  3. Välj en e-bok. tryck på priset.
  4. [Valfritt] För vissa böcker finns det utdrag du kan läsa. Tryck på Utdrag.

Varför gulnar böcker?

Trähaltigt papper Består av mer än 10 procent mekanisk massa och mindre än 90 procent kemisk massa. Tonen är gulgrå, ytan sträv. Mindre motståndskraftig mot solljus.

Vad kostar det om man inte lämnar tillbaka en bok?

om du inte lämnar tillbaka en bok skickar biblioteket en räkning på boken. om du lämnar tillbaka dina försenade lån behöver du inte betala räkningen. om du betalar för en försvunnen bok och sedan hittar boken kan du inte få pengarna tillbaka. nytt bibliotekskort kostar 10 kr.

Share this post