Frågor

Var ar kontrollanterna Stockholm?

Var är kontrollanterna Stockholm?

På Saltsjöbanan, Roslagsbanan och Tvärbanan finns inga konduktörer eller spärrar. Det är bara att kliva på längst fram till höger i tåget och hålla lite utkik när tåget rullar in på perrongen ifall det skulle stå några kontrollanter där. Om det gör det så kliver du av tåget.

Vad är Resplus?

Resplus är ett biljett- och resesamarbete som binder ihop Sveriges kollektivtrafik. Detta är möjligt tack vare en unik samverkan mellan så gott som alla Sveriges trafikföretag som jobbar tillsammans för att göra resan så smidig och enkel som möjligt för dig som resenär.

Hur ofta kommer kontrollanter?

Kontrollanterna arbetar ofta i grupper om åtminstone fem och är oftast lätta att känna igen på långt håll och särskilja från annan SL-personal. Ibland är de dock civilklädda men har exakt lika lite befogenheter då. Oavsett om de är uniformerade eller civila så måste de ha kontrollantbrickorna tydligt fäst på kläderna.

Vad händer om man springer från kontrollanter?

Tänk på att du är del av ett kollektiv som gemensamt betalar varandras böter. Undvik så långt du har möjlighet att åka fast, hoppa av om det kommer kontrollanter om du inte har väldigt bråttom.

Var befinner sig kontrollanterna?

Kontrollanterna kan stå utanför fordonen och kontrollera biljetten när du stiger på, eller kontrollera biljetter ombord på fordonen. Kontrollanterna har alltid arbetskläder där det tydligt framgår att de arbetar som biljettkontrollanter, samt identitetsbricka.

Var är kontrollanterna app?

Appen går ut på att informera var biljettkontrollanter befinner sig. Användare kan rapportera in var man sett kontrollanter och även se vilka andra områden som rapporterats in. Det skickas också ut notiser till mobilen när kontrollanter finns i närheten.

Kan man åka med västtrafikkort på SJ tåg?

På följande sträckor gäller Västtrafiks periodkort för resa med SJ Regionaltåg: Göteborg-Trollhättan-Åmål. Göteborg-Borås-Limmared. Göteborg-Skövde-Töreboda.

Vad kostar ett årskort på SJ?

Res obegränsat under ett år i valfri klass på alla våra dag- och nattåg för 73 100 kronor. Kom ihåg att du alltid måste boka plats i förväg om du reser med SJ Snabbtåg och SJ Nattåg! Är du medlem i SJ Prio får du 81 000 SJ Prio-poäng vid köp av Årskort Guld.

Hur många Tjuvåker Västtrafik?

Var tionde resenär tjuvåker i kollektivtrafiken i Göteborg, enligt Västtrafik. De upplever att det finns en ny samhällstrend där det är mer socialt accepterat att tjuvåka. – Det vi kan se är samhällstrender som påverkar våra värderingar.

Får tågvärdar ge böter?

Jag oroas starkt av detta, särskilt som jag noterat en blå varningsskylt på dörren, där det framgår att tågvärdarna sedan december inte får sälja några som helst biljetter och att man i avsaknad av giltig sådan straffas med 1200 kronor i böter.

Måste man visa leg för kontrollant?

I lagen framgår ingenstans att en kontrollant har rätt att kräva att passagerare uppger namn, personnummer eller visar legitimation. En kontrollant har däremot befogenhet att avvisa en resenär med ogiltig biljett, eller som vägrar betala tilläggsavgift, från färdmedlet (5 § lag om tilläggsavgift i kollektivtrafik).

Hur använder man västtrafikkortet?

När du går ombord:

  1. Tryck på +.
  2. Tryck på V en gång för varje vuxen.
  3. tryck på S en gång för varje ungdom (7-19 år).
  4. Tryck på K för klar.
  5. Håll kortet mot kortläsaren.

Share this post