Allmänning

Hur fungerar bandcamp?

Hur fungerar bandcamp?

Bandcamp är en amerikansk webbplats som lanserades 2008. Den fungerar som en e-handelsplattform där artister och skivbolag kan ladda upp musik som kan säljas och strömmas. Priserna bestäms av skivbolagen och artisterna själva.

Hur man kommer ut med sin musik?

Det finns flera tjänster på nätet för att få ut sin egen musik till en större publik….Publicera och få ut din egen musik i världen

  1. Amuse (aggregator/skivbolag)
  2. Bandcamp.
  3. CDBaby (aggregator)
  4. Ditto Music (aggregator)
  5. Facebook.
  6. Musicbase (aggregator)
  7. Myspace.

Hur man marknadsför sin musik?

Gör din hemsida till ett nav där dina fans och media kan ta del av allt från spelningar, release-datum, nyheter och bloggar. Promota din hemsida i sociala medier och länka sedan tillbaka till Facebook, Instagram, Twitter och dina övriga plattformar via hemsidan.

Hur man lyckas i musikbranschen?

Det här är en bra metod för att hitta den starka motivation och drivkraft som krävs för att ta dig dit du vill.

  1. Räkna med motgångar. Det krävs många försök för att lyckas här i livet, så också inom musiken.
  2. Var inte rädd att fråga om hjälp.
  3. Dröm stort och sätt upp mindre delmål.
  4. Fira dina framgångar.

Vad gör en aggregator?

En aggregator hjälper dig att få ut din musik på de digitala musiktjänsterna, t ex Spotify, Amazon, Itunes, Apple Music, mm. Digitala musiktjänster tar i regel inte emot musik direkt från musikskapare, utan har avtal med en rad bolag som får publicera musik till deras tjänster, så kallade aggregatorer.

Hur använder man Soundcloud?

Soundcloud är en för många okänd musiktjänst som låter musikskapare och dj:s ladda upp sin musik och dela på sociala nätverk. Till skillnad från Spotify och andra kommersiella musiktjänster är musiken på Soundcloud helt gratis. Musiken kommer mestadels från okända musiker som vill nå ut till en publik.

Share this post