Trendig

Vilken ar den basta nassprayen?

Vilken är den bästa nässprayen?

Lindra med nässpray För snabb lindring vid täppt näsa är det effektivt med avsvällande nässpray såsom Otrivin eller Nezeril. Dessa läkemedel ska inte användas mer än högst några dagar i rad, då det finns risk för beroende och att de istället börjar orsakar nästäppa.

Hur vänjer man sig av med nässpray?

Gör så här för att bli av med beroende av avsvällande nässpray

  1. Upphör först i ena näsborren med den nässpray du använder idag.
  2. Använd Renässans Plus i denna näsborre tills du åter kan andas bra genom denna (ca 14 dagar).
  3. Fortsätt under tiden med den spray du använt tidigare i den andra näsborren.

Vilka nässpray har kortison?

Kortison, till exempel Desonix, Nasonex, Livicort och Mometason hjälper mot rinnsnuva och långvarig nästäppa. Symtomen lindras ofta efter några timmar och full effekt kommer efter några dagar. En kombination av både antihistamin och kortison finns i den nya nässprayen Dymista.

Har Otrivin kortison?

Det verksamma ämnet flutikasonpropionat är en glukokortikoid. I form av nässpray används detta direkt där symptomen uppträder – i näsan.

Vilka är de bästa Halstabletterna?

Olika sorters halstabletter

  • Strepsils har en bakteriehämmande och antiviral effekt.
  • Bafucin är smärtlindrande och bakteriehämmande.
  • Zyx lindrar smärta och irritation och har en lätt lokalbedövande effekt.
  • Strefen innehåller flurbiprofen som är antiinflammatorisk och smärtstillande.

Vilken nässpray vid förkylning?

Viruseptin Nässpray är ett förkylningsspray för både vuxna och barn (från 1 år) som förebygger och lindrar förkylning och influensaliknande symptom. Viruseptin har kliniskt bevisad effekt mot ont i halsen, hosta, snorig näsa, täppt näsa och heshet. Den hjälper också till att motverka att virus tar fäste och växer.

Hur lång tid tar det att vänja av nässpray?

Det kan vara svårt att sluta med avsvällande nässprej om du har använt det i mer än tio dagar i följd. Slemhinnan i näsan vänjer sig och svullnar genast om du inte använder sprejen. Det bästa är att helt sluta med den avsvällande nässprejen på en gång. Du kommer att vara täppt i några dagar innan det blir bättre.

Vad gör man om nässpray inte hjälper?

Om du har prövat vanliga avsvällande näsdroppar och nässpray mot din nästäppa men de inte har hjälpt, eller om du har varit täppt i flera veckor, kan det hända att du har symtom på allergi. Kontakta i så fall vården, så att en läkare kan göra en ordentlig allergiundersökning.

Finns det receptfria Kortisontabletter?

Milt kortison kan du köpa receptfritt på apotek. De andra är receptbelagda. Läkemedlen innehåller olika verksamma ämnen.

Kan man kombinera Otrivin och nasonex?

Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar, nyligen har tagit eller kan tänkas ta andra läkemedel, även receptfria sådana. Om du tar andra läkemedel som innehåller kortikosteroider för din allergi, antingen via munnen eller som injektion, kan din läkare bestämma att du ska sluta ta dem när du använder Nasonex.

Kan man ta vanlig nässpray samtidigt som nasonex?

När nässprayer som innehåller kortikosteroider används i höga doser under lång tid kan biverkningar förekomma som beror på att läkemedlet tas upp i kroppen. Om du har kliande eller irriterade ögon, kan din läkare rekommendera att du använder andra läkemedel tillsammans med Nasonex.

Vad ska man göra för att få bort halsont?

Klassikernas klassiker när det kommer till huskurer är nog ändå honung. Att klicka ner honung i en kopp varmt vatten är en beprövade kur vid halsont. Och nu finns det en vetenskaplig studie om honung som vi vill tipsa om. Så se till att alltid ha en burk honung i skafferiet.

Share this post