Populära

Hur kan man ta snygga bilder?

Hur kan man ta snygga bilder?

  1. Använd en enkel bakgrund. En enkel bakgrund ökar fokus på det du fotograferar så tänk på bakgrunden och omgivningarna när du tittar genom linsen.
  2. Placera inte motivet i mitten.
  3. Stå nära motivet.
  4. Använd blixten utomhus.
  5. Se den du ska fotografera i ögonen.
  6. Sätt motivet i rörelse.
  7. Ta stående foton.
  8. Fånga ögonblicket.

Hur får man bra ljus på bilder?

Använd en bakgrund för att hjälpa till att sprida ljuset. Ett vitt lakan är ofta tillräckligt för att få en neutral och ljus bakgrund för ditt motiv. Det är perfekt för porträtt. Använd en reflektor för att ge lite extra ljus till den sidan av motivet som inte är direkt upplyst.

Hur man tar ljusa bilder?

Använd endast naturligt ljus Om det saknas bra ljus är det bättre att avstå från att ta en bild. Mobilens kamera överexponerar ofta bilderna, så det är bättre att du själv reglerar exponeringen genom att peka på det ljusaste området på skärmen och dra exponeringen nedåt med fingret.

Hur man tar snygga spegelbilder?

Bästa vinkeln Försök att ta selfien rakt framifrån, möjligtvis lite ovanifrån om du vill se smalare ut. Vinkla kameran en aning ner mot ansiktet och vrid lite genom att göra olika försök. En bild på dig själv tagen underifrån gör att du ser enorm ut och proportionerna stämmer således inte alls överens.

Hur tar man bra bilder med mobilen?

När du fokuserar ska du se till att solen faller inom föremålets omgivning. Flytta snabbt din mobil för att hitta en vinkel som fångar de flesta av strålarna. Tryck på skärmen för att zooma in på solstrålarna (då filtrerar du genom ljuset) och ta bilden. (Bäst med iOS- och Android-smartphones.)

Hur får man bra bilder i mörker?

För att undvika brus i bilderna är det bra att fota med ett så lågt ISO som möjligt. Testa gärna innan vad just din kamera mäktar med. Är det svårt att ställa in skärpan kan en ficklampa göra susen. Genom att lysa upp motivet du vill fota, ställa skärpan manuellt och därefter släcka ficklampan har du löst problemet.

Hur ska man posera?

Tänk också på att olika plagg och siluetter kräver olika poser. Även i detta fall är det bara att prova dog fram framför spegeln för att hitta rätt. Låt ögonen jobba när en bild ska tas. Att spänna musklerna lite lätt runt ögonen och tänka något glatt ger en mer intensiv blick än om du enbart låter mungiporna jobba.

Hur får man ljusa bilder på Instagram?

Använd ett och samma filter Men tänk på att vissa filter bara gör sig väl på ljusare bilder. Vissa gånger kan det vara svårt att få till en bra bild med filter från Instagram. Det finns många bildredigeringsappar, till exempel Snapseed eller VSCO, där det finns ytterligare filter att välja mellan.

Hur gör man roliga bilder på Instagram?

Med Instagrams senaste appar kan du skapa roliga, unika layouter genom att mixa om dina egna foton och dela dem med dina vänner. Välj foton från kamerarullen – eller använd den inbyggda funktionen Photo Booth för att ta spontana foton – och se dem direkt i olika kombinationer.

Share this post