Rekommendationer

Vad ar en bra CTR pa LinkedIn?

Vad är en bra CTR på LinkedIn?

På LinkedIn och med inbound marketing som tillvägagångssätt ska du sikta på att nå en CTR på minst 1.5 %. Då har du lyckats skapa en riktigt bra annons. För CPC vill du nå en siffra under 50 SEK. Har du nått dessa två KPI:er så presterar din annons bra.

Vad är bra CPC?

Lägsta CPC gäller för industrier inom kläder, resor & hotell samt återförsäljare. Högsta CPC gäller främst annonser inom finans & försäkringar, kundtjänst och hemreparationer. På Facebook är konverteringsgrader i genomsnitt 9.21%. Det kan dock variera mellan 2.31%–14.29% beroende på bransch.

Vad är bra Öppningsfrekvens på nyhetsbrev?

Tittar man på statistik över hur många som öppnar nyhetsbrev, fördelat per bransch, så ligger majoriteten av branscher på runt 20%. Bäst öppningsfrekvens har kategorin “Hobby” med 28,8%, sämst har “Daily Deals” med 13,81%. Trots att bara en femtedel öppnar ett nyhetsbrev, fortsätter de att skickas ut.

Vad är en bra click rate?

Men – generellt sett så brukar Google nämna siffror mellan 2-5% i CTR som bra siffror, men detta är givetvis väldigt branschberoende med. Så vad som är en bra CTR för just DIG och ditt företag är inte helt enkelt att ha ett 100% svar på.

Hur räknas CTR ut?

Klickfrekvens (CTR) kan användas som mått på hur effektiva dina sökord, betalannonser och gratisannonser är. CTR anger antalet klick på din annons dividerat med antalet gånger som annonsen visades: klick ÷ exponeringar = CTR. Om du till exempel får fem klick och 100 exponeringar blir CTR 5 %.

Vad är en bra open rate?

Hur vet man då vad som är “bra” siffror? Självklart går det inte att hårddra, det är många olika faktorer som spelar in. Men email-verktyget Mailchimp har gjort en sammanställning på genomsnittlig Open rate och Click-Through-Rate, som säger att genomsnittlig open rate ligger mellan 20-23% medan CTR ligger på 2-3%.

Vad betyder CPC?

CPM-annonser konkurrerar med annonser med kostnad per klick (eller CPC, cost per klick) i vår annonsauktion, så endast de annonser som ger bäst resultat visas på dina sidor. Annonsörerna måste bjuda en högre CPM än de befintliga CPC-annonserna för att visas.

Share this post