Allmänning

Hur anvanda Mockaborste?

Hur använda Mockaborste?

Ta fram din mockaborste och borsta försiktigt för att få bort damm, smuts och andra fläckar. Borsta medstålborstesidan men inte fram och tillbaka. Borsta istället åt ett och samma håll.

Hur gör man rent Mockajacka?

Guide för rengöring av mocka

  1. Använd mockaborsten till att borsta mockans yta.
  2. Spraya rengöringsmedlet på en svamp eller trasa och gnugga därefter in medlet på ytan.
  3. När lädret är torrt, upprepa steg 1; borsta återigen med mockaborsten åt ett håll för att resa mockats fibrer och göra ytan jämn och fin.

Vad är Konstmocka?

Snygga etiketter i konstmocka som du lätt syr fast på stickade kläder eller andra material. Etiketten behöver inte böjas eller vikas. Designa dina egna labels i konstmocka på den här sidan. Skriv din egen text för att göra etiketterna mer personliga eller skräddarsydda för ditt varumärke.

Hur gör man ren mockaskor?

Rengör mockaskon Avlägsna skosnören. Rengör mockaskon och bearbeta fläckar samt blanka partier med en rengöringssten. Borsta sedan bort all synlig smuts med mockaborsten. Vid extra envisa fläckar rekommenderas även en rengöring.

Hur ofta ska man impregnera skor?

Mockaskor är gjorda i fina material som är lite känsligare, därför bör de vårdas med omsorg. Impregnera skorna redan innan du börjar använda dem så de får ett bättre skydd mot väta.

Vad är Mockaborste?

Med en mjuk naturborst för skonsam rengöring, en sidoborste för kanter och sömmar, och en skonsam gummiborste som kan fungera som ett radergummi för vissa typer av fläckar. Mockaborsten lyfter även fibrerna och återger fin lyster. Bruksanvisning: Använd mockaborsten endast på torr yta.

Kan man tvätta en Mockajacka?

Istället rekommenderas en mockaborste och endast mycket lite vatten för att inte riskera missfärgning. För speciellt svåra fläckar så kan det vara bra att använda ett fläckborttagningsmedel speciellt anpassat för mocka. Du kan också testa ett gammalt husmorsknep för att tvätta mocka: vinäger eller majsmjöl.

Kan man tvätta Mockajacka i tvättmaskin?

Man kan också pröva att tvätta plagget i 30 grader med skinntvättmedel eller med såpa. Ställ in maskinen på ett program för fintvätt med centrifugering. Efter tvätt slätar du ut plagget och hänger upp det på galge (dropptorka ej!)

Kan man tvätta Mockahandskar?

Vid tvätt av dessa handskar så måste man använda sig av kemisk ren bensin, som man kan köpa på apotek eller i en färghandel. Mocka och handskar i nubuck kan tappa färg när man tvättar dem. Ta på er handskarna och tvätta dem i ljummet vatten med Hjortens handsktvättmedel. Skölj handskarna noga.

Vad är skillnaden mellan mocka och läder?

Mocka är en speciell läderkvalitet där köttsidan är den som är avsedd att synas utåt. Köttsidan har slipats för att få en sammetsliknande yta.

Hur får man bort smuts från mockaskor?

Så här gör du: Applicera ett tunt lager majsmjöl på fläckarna och låt det verka några timmar, gärna över natten. Majsmjölet absorberar fläckarna och lämnar mockan ren och snygg. Borsta sedan noggrant bort majsmjölet med en mockaborste när det verkat klart. Det går också att rengöra mocka med ånga.

Hur sköter man om mockaskor?

Skovård i tre enkla steg

  1. Rengör. Borsta bort smuts med en mockaborste. Bearbeta tuffare fläckar med en slipsten för mocka.
  2. Vårda. Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. Den lyfter fram skons originalfärg.
  3. Skydda. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm.

Share this post