Allmänning

Vad kan man vidareutbilda sig till som sjukskoterska?

Vad kan man vidareutbilda sig till som sjuksköterska?

Utbildningar

  • Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård, 60 hp.
  • Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska, 75 hp.
  • Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård, 60 hp.
  • Specialistsjuksköterska psykiatrisk vård, 60 hp.

Vad är en specialistsjuksköterska?

Som specialistsjuksköterska ansvarar du för att identifiera områden som behöver förbättras och du arbetar även med omvårdnad och för en så säker vård som möjligt. Specialistsjuksköterskor är verksamma inom många olika verksamhetsområden och vårdformer, därför är arbetsuppgifterna mycket skiftande.

Varför är det så svårt att komma in på sjuksköterskeprogrammet?

Färre sökande och fler platser har gjort det lättare än på länge att få en plats på svenska sjuksköterskeutbildningar. Nu är det högskolorna och universitetens ansvar att hålla nivån på utbildningen, säger Viviana Lundberg, ordförande för Vårdförbundet student.

Vad finns det för olika sjuksköterskor?

onkologiska mottagningar och avdelningar för cytostatikabehandling, inom hemsjukvård, hospiceavdelningar m.m. Strålbehandling – du arbetar i team på strålbehandlingsavdelning med avancerad medicinsk teknik. Operationssjukvård, 60 hp – Du jobbar i operationssalen där du samordnar och leder arbetet.

Vilken typ av sjuksköterska tjänar mest?

Barnmorskor är den specialisering som ger högst lön följt av specialistsjuksköterskor och till sist röntgensjuksköterskor som tjänar ungefär lika mycket som legitimerade sjuksköterskor. Medellönen för barnmorskor ligger på 38 240 kr, på 37 420 kr för specialistsjuksköterskor och på 33 450 kr för röntgensjuksköterskor.

Vad är Allmänsjuksköterska?

Vissa specialistsjuksköterskor, såsom distriktssköterskor, diagnosticerar och behandlar även vissa medicinska tillstånd. Omvårdnadsbegreppet innefattar allmän omvårdnad och specifik omvårdnad. Allmän omvårdnad är oberoende av sjukdom och utförs av alla yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården.

Hur lång tid tar det att bli specialistsjuksköterska?

Du kan välja att jobba inom äldrevård eller inom primärvården, och du kan också läsa vidare för att bli specialistsjuksköterska. Hur lång är utbildningen? Grundutbildningen för sjuksköterskor är tre års heltidsstudier på universitetsnivå, du läser programmet inom hälsovetenskaper, med huvudområde omvårdnadsvetenskap.

Vad får en specialistsjuksköterska göra?

Man kan till exempel arbeta med utredningsarbete och annan hälso- och sjukvårdsadministration inom landstingen eller inom läkemedelsindustrin.

Hur stor är chansen att komma in på sjuksköterskeprogrammet?

Sökresultat

Namn Lärosäte BI
Sjuksköterska Luleå tekniska universitet 14.01
Sjuksköterskeprogrammet Högskolan i Halmstad 16.79
Sjuksköterskeprogrammet Högskolan Väst 16.70
Sjuksköterskeprogrammet Malmö universitet 17.70

Vilken termin är svårast på sjuksköterskeprogrammet?

Aldrig tidigare har Mittuniversitetet haft så många studerande på sjuksköterskeutbildningen som inte klarat sin tentamen i medicin och kirurgi under tredje terminen. 44 elever blev inte godkända i våras och fick inte gå vidare till nästa termin.

Hur mycket tjänar en Specialistundersköterska?

Dela

Lön Andel
22-23.999 kr 15,28 %
24-25.999 kr 15,28 %
26-27.999 kr 30,56 %
28-29.999 kr 11,11 %

Vad tjänar en sjuksköterska 2021?

Visa lön per region Den högsta lönen, som sjuksköterska, ligger på 51 800 kr. Hon, för det är en kvinna, återfinns inom privat sektor. Närmaste lön för en man inom detta yrke tjänar 49 700 kr.

Share this post