Trendig

Vad kan man plugga utan gymnasiebetyg?

Vad kan man plugga utan gymnasiebetyg?

Komvux bedriver något som kallas för vuxenutbildning. Det är utbildningar på gymnasial nivå där du under 1-3 terminer lär dig allt du behöver veta för att kunna arbeta inom ett visst yrke, t. ex. administratör, bagare, svetsare, barnskötare m.m. För att läsa dem behöver du oftast endast grundskolebetyg.

Hur blir man en filmproducent?

En del folkhögskolor, studieförbund och fristående skolor har utbildningar i produktion av film och TV på olika nivåer. Ibland kan en sådan utbildning vara en bra grund för att söka vidare till någon högskoleutbildning. På yrkeshögskolor (YH), kan det också finnas yrkesinriktade utbildningar.

Hur blir man TV producent?

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Estetiska programmet eller Samhällsvetenskapsprogrammet (profil Filmskapare). Vidareutbildningar kan finnas på folkhögskolor och/eller inom Yrkeshögskolan. Du kan som TV-producent ha varierande utbildningsbakgrund och arbetslivserfarenhet.

Kan man komma in på högskolan utan gymnasieexamen?

Utan en gymnasieexamen krävs, i Sverige, att du läser upp dina betyg på komvux, går på folkhögskola eller liknande för att sedan kunna gå vidare till universitet eller högskola. Vad många inte vet är att du faktiskt kan börja studera på högskolenivå utan att läsa upp din examen. Det går att göra genom utlandsstudier.

Vilka jobb kan man få utan betyg?

Det i särklass vanligaste yrket bland personer utan gymnasieutbildning är städare. Köks- och restaurangbiträden och olika serviceyrken är också vanliga. – Det finns en arbetsmarknad även för personer utan gymnasieutbildning, men den är begränsad.

Vad får en producent i lön?

41 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Share this post