Allmänning

Vart kan man lamna in gamla filmrullar?

Vart kan man lämna in gamla filmrullar?

På Mattssons Foto framkallar och kopierar vi fortfarande analog film. Vi framkallar både genom C41 och E6 direkt i butiken och vi kan även framkalla Svartvit film externt. Vi kan kopiera dina bilder både till pappersbilder och till digitalt format. Hos oss kan ni lämna all sorts analog film.

Hur man framkallar analoga bilder?

Med en skanner kan du snabbt och lätt digitalisera dina diabilder och negativ, så att du kan se dem och föra över dem till datorn. Genom att skanna analoga dior och negativ kan du även spara säkerhetskopior av dem. Och när du har bilderna i datorn kan du lätt organisera dem tillsammans med dina nyare digitala bilder.

Vem framkallar gamla filmrullar?

Med våra fotopåsar kan du enkelt skicka in filmer för framkallning. En fotopåse kan innehålla max 6 rullar, 135 eller 120 negativ färg eller sv/v film. Vi tar ej emot APS, 110- eller 126-film. Det är viktigt att fotopåsen har tydligt ifyllda instruktioner.

Var köper man filmrullar?

Att hitta prisvärda rullar med film är kanske något lättare än att hitta bra fotolaboratorier. Många fotoaffärer säljer fortfarande klassiker så som Ilford HP5, Kodak Gold och flera sorter från Fujifilm och Agfa. Nedanför listas en samlig av butiker som säljer film på nätet med oftast bra utbud.

Vad är en Fotopåse?

Påsen avser framkallning för en filmrulle alternativt en engångskamera oavsett varumärke.

Hur framkallar man bilder själv?

Sammanfattning

  1. FÖRBEREDELSER. Blanda till kemikalierna ( framkallare, fix och stoppbad ).
  2. LADDNING AV DOSAN. Utförs i totalt mörker.
  3. FRAMKALLNING. Öppna det lilla plast locket på dosan.
  4. STOPPBAD. Häll i stoppbadet.
  5. FIXERING. Häll på fixeringen och börja ta tid.
  6. SKÖLJNING. Låt filmen skölj i 10-20 minuter.
  7. VÄTMEDEL.
  8. TORKNING.

Hur digitaliserar man negativ?

Det enda du behöver för att digitalisera dina diabilder är en diabildscanner. Du kopplar in den i datorn eller så sätter du in ett minneskort i den. Sen stoppar du bara in dina diabilder fem åt gången, trycker på en knapp, och vips så är bilderna avfotade och digitaliserade. Det är riktigt enkelt faktiskt.

Share this post