Allmänning

Hur far man bort clementin flackar?

Hur får man bort clementin fläckar?

Behandla fruktfläckar

  1. Börja med att skrapa bort så mycket av frukten på plagget som möjligt.
  2. Spola rikligt med kallt vatten på fläcken, låt vattnet passera genom tyget.
  3. När du spolat kallt vatten en liten stund är det dags att börja skrubba på fläcken men en ren trasa.

Hur får man bort orangea fläckar?

Skölj fläcken med kallt vatten så fort du kan. Det gör att fläcken inte får så bra fäste. Precis som med de flesta fläckar bör du badda med en pappershandduk för att suga upp så mycket som möjligt av såsen. Blötlägg sedan med Vanish i upp till en timme och ge plagget en snabbtvätt.

Hur får man bort akrylfärg?

Förbehandla fläcken genom att fylla en balja eller ett handfat med ljummet vatten, blanda sedan i en liten mängd bra pulvertvättmedel, t. ex Via koncentrat Color. Lägg sedan i plagget och låt det ligga i blöt i ca tjugo minuter.

Hur får man bort Apelsinfläckar?

Häll lite ättika/vinäger på fläcken och låt verka några minuter. Ta sedan lite diskmedel och varmt vatten och gnugga fläcken med hörnet av en diskhandduk. Tvätta som vanligt. Samma variant kan du använda på andra fruktfläckar som t ex apelsin.

Kan man ta bort fläckar med bikarbonat?

Ta lite bikarbonat och blanda med några droppar vatten till en lös pasta, gnugga in pastan på fläcken. Vänta en stund tvätta som vanligt. Ättika; Kan man använda för tvätt med dålig lukt.

Hur får man bort gula fläckar på vita kläder?

Du kan enkelt ta bort gula fläckar på vita kläder med ättika eller vitvinsvinäger utan färg. Badda lite direkt på fläcken och låt stå i 30 minuter innan du tvättar. Det går även bra att pudra svettfläckar och andra gula fläckar med bakpulver. Blöt först plagget i kallt vatten och låt stå över natten.

Hur får man bort saffran från kläder?

Bikarbonat; För fläckar som är extra svåra t. ex. saffran eller intorkat blod behöver man ta i med hårdhanskarna. Ta lite bikarbonat och blanda med några droppar vatten till en lös pasta, gnugga in pastan på fläcken.

Hur får man bort målarfärg på tyg?

Blanda en liten skål med tvättmedel och vanlig tvål och rör ihop det till en smet. Ta därefter en trasa och blöt den i vatten varpå du sedan doppar den i lösningen och gnider – försiktigt – över fläcken. Skölj av och upprepa några gånger. Handlar det om en mer ingrodd fläck så kan du testa att använda dig av hårspray.

Hur löser man upp färg?

Går färgen att ta bort med rödsprit är det vattenbaserad färg och man ska därför använda vattenbaserad färg vid ommålningen. Knepet kan för övrigt också användas om man fått plastfärg på kläderna. Mätta fläcken med sprit och gnid sedan in lite tvättmedel. Tvätta sedan kläderna i maskin och fläcken är borta.

Share this post