Blogga

Hur refererar man till en nyhetsartikel?

Hur refererar man till en nyhetsartikel?

Nyhetsartikel i tryckt form Efternamn, A. A. (utgivningsår, dag månad). Titel på artikeln. Tidningens titel, s. (eller sektion).

Hur refererar jag till en internetsida?

Om du vill hänvisa till en webbsida i allmänhet och inte till en specifik text eller ett specifikt dokument på webbsidan så anger du antingen webbadressen direkt i parentesen i texten eller som en fotnot på den sida i den löpande texten där den omnämns. Du behöver inte ha med referensen i referenslistan.

Hur citerar man från en webbsida?

Om du vill hänvisa till en specifik text på en webbsida så anger man i första hand författaren om det framkommer vem det är. Om det inte finns någon författare så anger man webbsidans namn. I sista hand anger man webbsidans rubrik som upphovsman.

Vad är tidskrift i en artikel?

Ett tidskriftsnummer innehåller artiklar skrivna av olika författare. Det är vanligt att vi delar in tidskrifter i branschtidskrifter och vetenskapliga tidskrifter. Referensen till en artikel i en tidskrift inleds med artikelns författare följt av år och titel.

Vad är tidskrift i artikel?

Vetenskapliga tidskrifter finns inom alla ämnesområden och innehåller främst vetenskapliga artiklar. Den vetenskapliga artikeln granskas innan den eventuellt publiceras. Granskningen (peer review) utförs av experter inom det specifika ämnet.

Hur Källhänvisar man till en rapport?

Efternamn, A. A., & Efternamn, B. B. (utgivningsår). Titel på rapporten (eventuell serietitel och nummer). Utgivare/organisation.

Hur hittar man tidskrift?

Artiklar hittar du i olika tidningar och tidskrifter som finns i databaserna. Under fliken databaser hittar du de bästa inom ditt område. På denna sidan hittar du några guider hur du lär dig se skillnad på olika artiklar och tidskifter och hur där dig vad som är en vetenskaplig artikel.

Share this post