Trendig

Vilka datorkomponenter passar?

Vilka datorkomponenter passar?

CPU, moderkort och RAM (minne) är de allra viktigaste komponenterna i datorn. Skall du använda datorn till gaming, är grafikkortet också väldigt viktigt. Har du ett moderkort med Intel-chipset, menar Kompletts expert att du bör välja en åttonde generations Core i7 Coffee Lake-processor.

Är det svårt att bygga ihop en dator?

Det är faktiskt inte särskilt svårt att bygga en dator på egen hand. Första gången man ska bygga sin egen dator känns det skrämmande, men det är långtifrån en omöjlig uppgift. Nuförtiden är det dessutom enklare än någonsin, det enda du behöver tänka på är att vara försiktig och göra allting i en viss ordning.

Hur ser man datorns specs?

I Windows 10 finns det olika sätt för att hitta datorns specifikationer men bäst och mest detaljerad information hittar jag via funktionen msinfo32 eller systeminformation. Sök efter msinfo32 eller systeminformation och tryck enter.

Vad är ett bra moderkort?

Asus ROG Maximus XIII HERO 2 SSD-platser, så är det tillräckligt för att fylla kraven som mittpunkt i ditt PC-bygge. Den levererar inte bara bra prestanda utan är enkel att överklocka dessutom. Precis som med alla bra ASUS-moderkort så kommer den med mängder av RGB-ljus.

Hur man sätter ihop en dator?

Hur man bygger en dator – En simplifierad guide

  1. Förberedd chassit och plocka bort onödiga skruvar eller delar.
  2. Montera nätaggregat.
  3. Montera processorn i moderkortet.
  4. Installera RAM i moderkortet.
  5. Montera processorkylare på moderkort.
  6. Sätt moderkortet i chassit.
  7. Koppla in chassikontakter i moderkortet.
  8. Montera HDD eller SSD.

Kan någon bygga min dator?

Välj dina komponenter själv och låt vårt kompetenta produktionsteam bygga ihop din dator! Montering och testning av dator samt eventuell installation av operativsystem.

Hur vet jag hur mycket RAM minne jag har?

Öppna menyn System genom att klicka på Start-knappen, högerklicka på Dator och sedan klicka på Egenskaper i listan med alternativ. Under System, intill Installerat minne (RAM), finns datorns RAM-minne angivet. Under System och Systemtyp visas datorns register.

Share this post