Allmänning

Hur kan man tjana pengar pa en podcast?

Hur kan man tjäna pengar på en podcast?

Det är svårt att tjäna pengar på poddar. En orsak är att sponsorerna inte får veta vem som lyssnar, bara antalet nedladdningar och de som eventuellt hör av sig. Det går inte att skaffa data om lyssnarna som Google och Facebook gör. Men blir podden stor så går det att tjäna pengar.

Vad behövs för att Podda?

Utrustning för Podcasting Mikrofon, ljudkort och inspelningsprogram är de tre viktigaste delarna i utrustningen du behöver för att starta en podcast. Grunden till ett bra ljud börjar med mikrofonen så vill du skapa en proffsig podcast behöver du investera i en kvalitetsmikrofon.

Hur finansieras poddar?

Det finns en uppsjö av appar för podcast till android och iphone. En del är helt gratis och andra kostar pengar. Ibland har tjänsterna reklam i sig och andra är reklamfria.

Hur får man en podd att växa?

Ha gäster med followers Ett av de enklaste sätten att nå ny publik är att ha gäster i podden som själva sedan sprider episoden i sina sociala kanaler etc. Denna taktik har jag använt under många år för gästbloggande och intervjuer till bloggar, men fungerar såklart lika bra för podcasts.

Vad kan man prata om i en podcast?

Har du stora kunskaper inom ditt yrke eller något annat specifikt ska du kanske podda om det. Ett intresse eller en hobby kan också vara ett tema för en podd. Du bör välja något som du kan tänka dig att göra ett avsnitt om varje vecka. Alternativt ett där du utan svårighet kan hitta gäster att intervjua.

Vilka poddar är gratis?

Gratis

  • Fallen jag aldrig glömmer. Verkliga brott.
  • Spöktimmen. Samhälle & kultur.
  • Flashback Forever. Samhälle & kultur.
  • Framgångspodden. Karriär.
  • Rättegångspodden. Verkliga brott.
  • Fängelsepodden. Verkliga brott.
  • Wahlgren & Wistam. Komedi & humor.
  • Systrarna Kjos. Hälsa & motion.

Hur redigerar man en podd?

Audacity är det vanligast förekommande redigeringsprogrammet. Programmet finns för såval Windows, Mac som Linux. Det kan hantera många ljudspår och ljudformat som resulterar i en färdig MP3-fil för radioprogammet. Ett annat gratisprogram är Ocenaudio som finns för såväl Windows, Apple som Linux.

Är det gratis att lyssna på poddar?

Den är gratis En annan app du kan välja är Acast. Den är gratis, men med reklam. Har du en Android-telefon: Här kan du lyssna på poddar via den inbyggda appen Google play music. Du kan också klicka på Google play store och ladda ner till exempel appen Acast.

Är det gratis att lyssna på podcast?

Podcaster är ett sätt för lyssnaren att få tillgång till gratis innehåll från hela världen. För de som skapar podcaster är det ett suveränt sätt att nå en bred publik. Apple tillhandahåller inte uppdateringar av podcaster och avsnitt.

Share this post