Allmänning

Ar Microcement vattentatt?

Är Microcement vattentätt?

Microcement är i sig inte vattentätt men läggs på ett tätskikt som gör golvet anpassat för våtrum.

Vad är Microbetong?

Microcement är en kompositbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Microcement kallas ibland även designcement, microbetong eller microtopping. Eftersom vårt material endast bygger 2-4mm så påverkas varken konstruktion eller befintliga lister och dörrar av vikt och tjocklek.

Är Microcement godkänt i badrum?

Materialet är relativt nytt i Sverige, men det har varit populärt i södra Europa sedan 25 år tillbaka. Med microcement kan man ”klä in” den gamla ytan, och i ett badrum gäller det att underliggande tätskikt är godkänt och i gott skick för att undvika risk för fuktskador.

Är Microcement billigare än kakel?

Fördelar med att använda microcement Till att börja med är det betydligt billigare än att sätta en våtrumsmatta eller kakel och klinkers. Du slipper allt förarbete eftersom befintligt tätskikt kan användas. Det innebär att microcement läggs på direkt på mattan eller kaklet.

Hur länge håller Microcement?

Microcement når sin fulla kapacitet i hårdhet och kemisk resistans en månad efter applicering av sin slutfinish. Det finns ökad risk för skada under de första två veckorna, men man kan beträda golvet efter 1-2 dagar.

Kan man lägga Microcement själv?

Microcement är inte något som gör-det-självaren bara kan kasta sig över. Därför rekommenderar flera tillverkare alltid att man låter en fackman utföra arbetet, om du inte arbetar med exempelvis Conteco som är anpassat för gör-det-självare.

Hur fungerar Microcement?

Microcementerad betong är en cementprodukt som appliceras i flera tunna skikt på en yta och bygger upp två till tre millimeter. Microcement har inte alltid samma finish och det går att skapa både en matt och rå eller en mer glansig yta. Resultatet blir både personligt och lyxigt.

Hur städar man Microcement?

Microcementen får ej rengöras under de första två veckorna, efter två veckor rengörs materialet med vatten eller med ph-neutrala rengöringsmedel. Rengöringsmedel kan köpas av oss, skulle ni föredra andra rengöringsmedel går det också bra, det är då VIKTIGT att rengöringsmedlet är Ph-neutralt.

Är Microcement hållbart?

Hur tåligt är microcement? Trots att skiktet är väldigt tunt har microcement mycket hållbara egenskaper och kan till och med användas i områden där det vistas mycket människor. Vad som styr själva hårdheten har dock mer att göra med underlaget som cementen appliceras på samt vilket tätskikt som används.

Hur tåligt är Microcement?

Microcement härdar snabbt (10-12 tim) och ger en mycket nötningsbeständig yta. Microcement kan pigmenteras med UV- beständiga vattenbaserade pigment (pulver eller flytande) utan begränsning. Microcement är mycket sprickresistent och passar perfekt ovanpå golvvärmeinstallationer då microcement är extra värmeledande.

Är Microcement dyrt?

Exakt hur mycket det kostar att inreda badrummet med microcement beror på vilken tillverkare du väljer, men en tumregel är att det kostar mellan 4 000 till 5 000 att renovera ett badrum på 10 kvadratmeter. Du får alltså räkna med att kostnaden landar på cirka 450 kronor per kvadratmeter för endast materialet.

Är Microcement miljövänligt?

OBS! Microcement skadas inte, bara lacken skadas ! På grund av det rekommenderar vi inte vanligt microcement till duschrum eller bänkskivor. Självklart den microcement andas, mer eller mindre beror på hur mycket lack finns i microcement.

Share this post