Populära

Hur man lanserar en bok?

Hur man lanserar en bok?

Ett tips är att ha ett tydligt syfte med din annons, till exempel budskapet att boken nu finns att köpa. Att lansera boken är en trestegsraket. Du ska förbereda din lansering, genomföra den när boken väl finns ute och därefter arbeta aktivt med att marknadsföra den under några månader.

Hur får man in sin bok på biblioteket?

För att bli registrerad som författare på Bokinfo måste man ha ett företag t ex en enskild firma. Bokinfo anlitas av 4500 förlag och har t ex Akademibokhandeln och Bokus som kunder. Uppläggningsavgift för att ansluta sig till Bokinfo är 350 kr exklusive moms och registreringsavgift per bok är 350 kronor (nov 2019).

Hur ska man sälja en bok?

Om du kontaktar din lokala bokhandel och har en bra kontakt med dem kan du ibland få sälja dina böcker där med kommissionsavtal. Det innebär att du lånar ut ett antal exemplar till dem och de betalar för sålda böcker i efterhand.

Hur signera en bok?

Signerar du boken på den allra första sidan, där papperet är blankt och det finns gott om plats att skriva, innebär det att sidan kan rivas ut utan att lämna något spår av att den har funnits där. Dessutom är den sidan tänkt att den som ger bort boken ska skriva en hälsning till den som får boken.

Hur får man sin bok recenserad?

Bokbloggar. Det finns även en mängd bokbloggar på nätet som recenserar böcker. Sök på internet för att hitta de som är aktiva och passar din bok. Där har du störst chans att få din bok recenserad.

Hur svårt är det att ge ut en barnbok?

Om du inte gjort en ordentlig kvalitetssäkring av boken innan den trycks finns det risk för att den inte säljer. En viktig del av att ge ut en bok är att bestämma hur du vill ge ut den.

Vad kostar en försenad bok?

Det kostar 10 kronor att reservera en bok. Förseningsavgift 10 kronor per exemplar och påbörjad vecka. ​Du får en räkning från biblioteket på en bok som är försenad mer än 10 veckor. Återlämnar du boken betalar du endast förseningsavgift och expeditionsavgift, inte ersättningsavgift för boken.

Hur mycket får författare per lånad bok?

Författarpenning och översättarpenning Författarpenning delas ut till upphovsman till litterärt verk i original och var i februari 2020 113 öre, av de 188 öre som överförs till fonden, för varje hemlån från bibliotek. Författarpenning utbetalas enbart för böcker med högst tre författare.

Hur mycket säljer en debutant?

På en inbunden bok tjänar man som författare (om man är utgiven på vanligt förlag) ungefär 40 kronor/per bok – om boken säljs till fullpris, vill säga. På reaböckerna tjänar man förstås mycket mindre. Snittförsäljningen på en inbunden bok av en debutant i Sverige är ungefär 900 ex.

Vart kan jag sälja mina böcker?

På nätet

  • Bokbörsen. Bokbörsen är ett antikvariat fast beläget på internet.
  • Tradera. Om man går in på Tradera så ser man att det finns faktiskt en hel del böcker där.
  • Boktorget. Att annonsera på Boktorget är gratis, dock så är det färre som besöker sajten jämfört med exempelvis Bokbörsen.
  • Antikvariat.
  • Loppis.

Var kan jag sälja mina böcker?

Hur når jag ut med min bok?

Skriv sedan lite kortfakta om boken och författaren. Du bör också ha med ISBN-nummer, genre, pris, förlag, datum när boken släpps och liknande. Det är viktigt att du har bilder både på boken och på författaren. Enklast är att du lägger upp bilder (högupplösta) som kan laddas hem från ditt förlags webbplats.

Share this post