Blogga

Vad ar det for skillnad pa bredbandstelefoni och IP-telefoni?

Vad är det för skillnad på bredbandstelefoni och IP-telefoni?

IP-telefoni kallas ibland för VoIP (Voice over IP), bredbandstelefoni, eller rätt och slätt internettelefoni. Oavsett benämning handlar det om samma sak: att ringa och ta emot samtal via internet. IP-telefoni tillhör nämligen inte det fasta telefonnätet och kopplas inte via samma kopparledningar som vanliga samtal.

Vad är IP-telefoni och hur fungerar det?

Namnet IP-telefoni är en förkortning för Internet Protocol telephony. IP-telefoni är alltså en funktion som får telefonin att gå via internet istället för den traditionella marklinjen, PSTN. IP-telefoni använder alltså ett ”internetprotokoll” för att hantera samtal digitalt, direkt via internet.

Vad behöver man till IP-telefoni?

Vad krävs för IP-telefoni? Eftersom du ringer över internet så krävs en internetuppkoppling via fiber, ADSL, mobil 3G/4G-uppkoppling eller annan anslutning.

Vad för material behövs för att kunna ha riktiga telefoner kopplat via VoIP?

Det enda som man behöver då är en speciell adapter. Denna adapter kopplar samman ett telefonjack med ett Ethernet-jack så att den analoga telefonen kopplas upp mot internet. För detta krävs ingen extra programvara.

Måste man ha bredband för IP-telefoni?

För att kunna ringa med IP-baserad telefoni måste du ha en anslutning till internet.

Kan man använda vanlig telefon till Bredbandstelefoni?

Bredbands-telefoni kan se ut på många olika sätt. mellan bredbands-uttaget och telefonjacket. Då kan du använda din vanliga telefon.

Hur koppla in IP-telefoni?

De flesta telefondosor för IP-telefoni har ett uttag för en sladd med RJ11-kontakt. Det allra lättaste sättet att koppling in IP-telefoni är att använda en en så kallad mellanpropp i det första telefonjacket. Mellanproppen gör det möjligt att ansluta en telefon i första jacket, och det finns med RJ11-kontakt i botten.

Vad kostar IP-telefoni?

Prisjämförelse

Abonnemangskostnad IP-Light 0 kr IP-Zero 0 kr
Mobil Sverige IP-Light 69 öre/min IP-Zero 69 öre/min
Utlandssamtal IP-Light Se prislista IP-Zero Se prislista
Startkostnad IP-Light 625 kr IP-Zero 625 kr
Telefonbox IP-Light 1 kr (Ordinarie pris 555 kr) IP-Zero 1 kr (Ordinarie pris 555 kr)

Vad är IP telefoni Telia?

Telia Bredbandstelefoni är fast telefoni kopplad till vårt bredband. Du beställer via vår kundtjänst. Har du redan fast telefoni kan du behålla ditt telefonnummer, om du vill.

Vad är ett SIP konto?

SIP står för Session Initiated Protocol och är ett protokoll som tillåter att transportera ljud och video över internet. SIP telefoni innebär alltså att du ringer över internet, med hjälp av ditt internetabonnemang.

Kan man ha Bredbandstelefoni utan bredband?

Bredbandstelefoni innebär att samtalen kopplas via bredbandet (istället för via telefonledningen). Du behöver en bredbandsuppkoppling via ett modem eller adapter, men inte en dator. Du kan normalt använda din vanliga telefon, ditt telefonnummer och flera av de vanligaste tilläggstjänsterna.

Hur koppla IP telefoni?

Share this post