Ny

Kan jag hamta ut mitt korkort med bankid?

Kan jag hämta ut mitt körkort med bankid?

yamyam skrev: Du behöver ha ett id-kort eller pass för att kunna hämta ut det nya körkortet på posten, det är det enda sättet.

Vad krävs för att få körkortet indraget?

Nio återkallelsepunkter

  • Rattfylleri.
  • Smitning.
  • Upprepade trafikbrott.
  • Brott mot bestämmelse som är viktig för trafiksäkerheten. (fortkörning, rött ljus, vårdslöshet, olovlig körning m.m.)
  • Opålitlighet i nykterhetshänseende.
  • Annat allvarligt brott.
  • Sjukdom, skada eller liknande.
  • Inte skickat in läkarintyg.

Kan man ta om bilden på körkortet?

Du måste ta ett nytt foto. Du kan välja att fotografera dig på något av Trafikverkets förarprovskontor eller skicka in ett fotografi som du fäster på grundhandlingen. Läs mer om fotot på körkortet. Du behöver betala avgiften på 280 kronor för att tillverka körkortet.

Hur långt tid tar det innan man får sitt körkort?

När ditt körkort är tillverkat skickas det inom fem arbetsdagar i ett rekommenderat brev till dig. Du måste hämta ut körkortet personligen inom två veckor. Du måste då visa upp en godkänd och giltig identitetshandling enligt regler för utlämning av post.

Kan man hämta ut körkort med gammalt körkort?

Godkända legitimationer för utlämning av körkort. Om du saknar en giltig legitimation för att kunna hämta ut ditt körkort, rekommenderar vi dig att skaffa/förnya någon av de andra godkända legitimationer som Postnord godtar. Ta kontakt med respektive utfärdare av legitimationen för mer information.

Kan man legitimera sig med BankID istället för körkort?

Nej, det är bara om din identitet behöver styrkas ytterligare som kontrollen behövs. Om du inte fått någon uppmaning betyder det att din identitet inte behöver styrkas. Du kan tryggt använda ditt BankID.

Kan jag bli av med körkortet som passagerare?

För att dömas krävs att man vetat om att personen man tillät köra bilen saknade giltigt körkort eller att man åtminstone borde ha vetat om att personen saknade giltigt körkort. Det kan i många fall krävas av ägaren eller representanten att den faktiskt kontrollerar att personen den lånar ut bilen till har körkort.

När blir körkortet indraget vid fortkörning?

På vägar med hastigheter över 40 km/h får du normalt sett varning vid hastigheter 20-30 km/h för fort. Kör du mer än 31km/h för fort kan du få körkortet indraget i minst 2 månader och böter. Det är också olika bötesbelopp beroende på vad vägen har för hastighetsbegränsning.

Får man göra om sin Körkortsbild?

Du fotograferar dig i en fotoautomat på något av våra kontor. Ditt foto skickas sedan digitalt tillsammans med din namnteckning till Transportstyrelsen, som tillverkar körkortet. Fotografering för körkortsförnyelse kostar 125 kronor.

Får man ha smycken på passfoto?

Får man vara kraftigt sminkad eller bära stora smycken på passfotot? Det är omöjligt att ge generella anvisningar när det gäller make up. Huvudsaken är att personen kan identifieras, vilket måste bedömas från fall till fall.

Vad är Tillverkningsavgift Transportstyrelsen?

Körkort avgifter

Produkt/tjänst Avgift
Tillverkning av körkort och förarbevis* 280 kr

Får man köra bil i väntan på nytt körkort?

Du får faktiskt lov att köra din bil under tiden du inväntar ditt nya körkort. Tänk bara på att bära med dig en giltig identitetshandling.

Share this post