Rekommendationer

Kan man ha vilken router som helst?

Kan man ha vilken router som helst?

Kan jag använda vilken router som helst? Ja, om du inte vill koppla in hemtelefoni så går det bra att använda vilken router som helst för att få trådlös uppkoppling. En riktlinje är att välja en router som klarar av mer än 100 Mbit/s om ni är många i hushållet eller använder flera enheter samtidigt.

Vilken trådlös router ska jag välja?

Priset är självklart en faktor när du ska välja en router som passar dina behov. Men om du använder internet ofta och har många enheter anslutna bör du satsa på en lite dyrare router. – Enkelt uttryckt kan trådlösa routers delas in i två kategorier: Wireless N och Wireless AC, säger Sørensen.

Vilken wifi router har bäst räckvidd?

Om du är ute efter en snabb router med hög kapacitet och lång räckvidd kan Netgear Nighthawk RAX200 vara något för dig. Denna värsting till router har fått höga betyg av konsumenter såväl som experter och passar de flesta hushåll, framför allt de som har många medlemmar.

Kan man använda en annan router än Telias?

Det går hur bra som helst! Vi följer alla standarder så det går finfint att använda en egen router. Bra att ha med sig är dock att vår TV-tjänst i vissa fall kräver att vår router är inkopplad. Skulle så vara fallet så är det dock inga problem att brygga vår router så att du kan köra din egna via vår, på

Kan man använda annan router?

En annan variant som bör fungera är om du har möjlighet att dra en kabel från Telia-routern till den andra routern (då kan du placera den andra routern var som helst). Nätverkskabeln kopplas in i WAN-uttaget på den andra routern. Du behöver därefter logga in på den andra routern och stänga av funktionen DHCP.

Kan man koppla in en router till en router?

För att lyckas med detta bör du placera routern i samma rum som du har ditt nätverksuttag eller modem. Koppla in strömkabeln i ett uttag och i din router. Gör sedan detsamma med nätverkskabeln, vilken kopplas in i nätverksuttaget eller modemet samt i routern. Du bör nu se att ikonerna på routern börjar lysa och blinka.

Kan man ha två routrar?

Du kan inte ha mer än en router som delar ut ip-adresser i nätverket! Däremot finns många sätt att förstärka det trådlösa nätverket. Du kan ha en enkel switch i vardagsrummet, och kanske även en extra accesspunkt.

Måste man ha en router till fiber?

Om du vill surfa trådlöst via fiber så behöver du exempelvis en särkild router för fiber. Om du däremot har bredband via kabel-tv-uttaget behöver du en WiFi-router särkilt anpassad för koaxialnätet.

Hur långt räcker en trådlös router?

Nätverkskabeln mellan accesspunkten och routern kan vara upp till 100 m lång utan att signalen försämras. För varje meter som läggs till mellan accesspunkten och antennerna blir signalen däremot sämre. Om det är långt mellan routern och antennerna bör accesspunkten placeras så nära antennerna som möjligt. Tips!

Share this post