Populära

Hur lange haller en veke?

Hur länge håller en veke?

Lite som en bruten taknock. En veke håller länge, men man skall aldrig låta den ”torka ut” så se alltid till att ha lampolja i din lampa och elda den då och då för att lampan ska må bra. Om lågan är för hög så finns det alltid risk för att glaset blir sotigt.

Hur förvara fotogen?

Bränslet du har köpt till kaminen bör alltid förvaras i sin originalförpackning. Förvarar du fotogenet inne i bostaden får det förvaras i förpackningar som rymmer högst 10 liter styck. Bor du i flerfamiljshus tänk på att man inte får förvara brännbar vätska i till exempel källarförråden etc.

Hur länge räcker fotogen?

Fotogen är en blandning av olika kolväten med 10-16 kolatomer och kokpunkt mellan 150-300 ˚C. I rätt behållare kan det lagras i 10 år.

Hur mycket drar en Fotogenvärmare?

Fotogenvärmare

Artikelnummer 418016
Vikt 8,1 kg
Värmeeffekt 2,2 kW
Bränsleförbrukning 0,24 l/h
Brinntid 20-25 h

Hur lång ska veken vara?

Skruva direkt ner lågan med vekskruven på sidan av lampan innan du sätter tillbaka glaset. Veken ska knappt synas ovanför konan på brännaren. För stor låga kan ge sot, och i värsta fall sprickor i glaset.

Vad är Fotogenkamin?

Fotogenkaminer ger en effektiv och snabb uppvärmning. Förbränningen ger en torr och behaglig värme som driver bort fuktig och kall luft. Tack vare en modern dubbelförbränning ger våra kaminer en så gott som luktfri förbränning och skapar väsentligt mycket mindre partiklar. Kaminerna är också mycket energieffektiva.

Kan fotogen självantända?

en blandning mellan luft och gas, eller luft och ångor från en vätska, kan självantända….Exempel på flampunkter och termiska tändpunkter.

Vätska/gas Flampunkt Termisk tändpunkt
Dietyleter (Eter) CAS 60-29-7 -45 °C 175 °C
Fotogen (en handelsvara*) ≥38 °C >220 °C
Gasol (Propan 95) -108 °C ca 440 °C

Hur länge håller bensin i Jeepdunk?

Om du förvarar Bensinen i ett väl förslutet kärl, en jeepdunk, och står svalt till och där den inte kan utsätts för solljus och värme så kan den förvaras upp till 1år utan några problem.

Kan man ha Fotogenvärmare inomhus?

En fotogenvärmare passar utmärkt för den som vill ha en extra värmekälla i hemmet eller som vill ha en nödvärmelösning om strömmen skulle gå eller elen gå sönder. Fotogenvärmaren är smidig att förflytta och kan således användas i olika rum beroende på behov, t. ex. i garaget, sovrummet, vinden och mycket mer.

Kan lampolja bli gammal?

Jag har använt fotogen till lampor som är över 15 år gammal. Inga problem.

Hur fungerar en fotogenkamin?

Vilket bränsle till Fotogenkamin?

Fotogenkamin ska drivas med lysfotogen.

Share this post