Frågor

Hur gor man en Blowout?

Hur gör man en Blowout?

Börja med att placera rundborsten under den del av håret som du jobbar med. Föna först in i hårbotten, under håret. Föna sedan nedåt för att trycka ner hårstråna – fortfarande med borsten under håret. Använd sedan borsten för att föna samma del av håret underifrån – men denna gång med borsten ovanför håret.

Vad är Blowout hair?

En brazilian blowout är en behandling som förbättrar hårets kvalitet genom att lägga ett skyddande proteinlager runt hårstråna. Den speciella lösningen appliceras i nytvättat hår, sen fönas och plattångas hela håret noggrant.

Hur man fönar håret rakt?

Vid föning använder du en paddelborste, gärna i vildsvin/nylon-blandning, med stor yta som du borstar igenom håret med samtidigt som du blåser. Rikta alltid fönen neråt, så att luftströmmen går längs håret i samma riktning som borsten dras igenom håret. Det ger ett rätare men samtidigt mjukt och snyggt resultat.

Hur använder man en hårfön?

Dela in ditt hår i sektioner Om du däremot vill ha platt hår, sätt din hårfön på medelvärme efter att du torkat ditt hår någorlunda torrt med en handduk. Sätt upp toppen på ditt hår i en klämma och börja föna nedåt samtidigt som du borstar håret. Börja borsta nedifrån.

Hur får man en blowout att hålla?

Så enkelt är det: När du vill föna upp volym i ditt hår bör det alltid vara riktigt rent, det gör att din blowout håller längre. Tvätta därför håret två gånger med schampo eller en gång med djuprengörande schampo. Avsluta med balsam, applicera endast i toppar och längder.

Hur mycket kostar en Blowout?

Metoden har spridits från Brasilien där det finns många som har slitet, lockigt hår men som vill ha rakt och slätt hår med glans. Det finns många kändisar som använt denna hårbehandlingsmetoden. Själva behandlingen kostar mellan 2500-3000 kronor i Sverige.

Hur lång tid tar Brazilian Blowout?

Brazilian blowout kommer att hålla i cirka 2-3 månader om man sköter håret enligt rekomendation.

Är det bra att låta håret självtorka?

När håret kommer i kontakt med vatten så sväller hårstråna och kan stretchas ut om de är blöta länge, det är därför de blir känsligare för yttre faktorer. Det är också därför som det oftare blir frissigt om man låter håret torka på egen hand. Se också – naturliga produkten som kan öka hårtillväxten.

Hur stylar man rakt hår?

Styla rakt hår: Eftersom rakt hår kan upplevas som platt och livlöst bör du satsa på en frisyr med många lager, som skapar rörelse och flexibilitet, menar Fitzsimons. Vad gäller produkter är det viktigt att välja lätta produkter som inte tynger ner håret, framförallt när det kommer till håroljor och balsam.

Hur gör man med Varmluftsborste?

Så här använder du varmluftsborsten för att få till en snygg vardagsfrisyr:

  1. Applicera en värmeskyddande produkt i håret.
  2. Dela upp håret i sektioner med hjälp av klämmor.
  3. Rulla borsten ända upp till hårbotten för att skapa klassisk och chict svall eller rulla borsten inåt eller utåt i hårets ändar för en trendig form.

Share this post